UNDERSÖKS. Behovet av ett seniorboende i Bergshamra ska undersökas. Foto: Leif Oldenburg

Bergshamra kan få seniorboende

Alliansen och Bergshamrapartiet ska tillsammans undersöka behovet av ett seniorboende i Bergshamra. Planerna på ett nytt seniorboende ingår som en del i den så kallade Bergshamrastrategin för att utveckla stadsdelen.

  • Publicerad 11:11, 24 okt 2016

– Många av bostäderna i Bergshamra är inte tillgängliga för äldre, säger Samuel Klippfalk (KD), kommunalråd och ordförande i omsorgsnämnden.

Redan nu pågår detaljplanearbetet för ett nytt trygghetsboende i Bergshamra, väster om torget. Boendet är en del i den budgetöverenskommelse för 2016 som träffades mellan Alliansen och Bergshamrapartiet förra året.

I mitten på nästa månad presenteras budgeten för 2017. Eftersom Alliansen saknar egen majoritet måste man söka stöd utifrån. Även i år ligger Bergshamrapartiet närmast till hands och samtal förs redan.

– Vi förhandlar om Bergshamrafrågor. Men eftersom vi inte har sett hela budgeten ännu är det svårt att säga hur vi ska ställa oss, säger Bergshamrapartiets ordförande Björn Bränngård.

I Solna finns cirka 180 platser på seniorboendena Turkosen, Hallen och Bollen. På Hallen i Råsunda ska ytterligare fyra lägenheter byggas in i nuvarande trivselutrymmen, vilket orsakat kraftiga protester bland de boende.

Vore det inte bättre att placera nästa seniorboende i centrala Solna?

– Det finns behov där också. I exempelvis Råsunda finns det många lägenheter som inte är anpassade för äldre. Vi fortsätter att jobba med den frågan, säger Samuel Klippfalk.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

100 nya lägenheter i Råsunda

Nyheter Stort byggprojekt ska påbörjas i Solna Byggbolaget Serneke har i dagarna skrivit avtal med Wåhlin Fastigheter om projektet Bellona i Råsunda. I den stora entreprenaden ingår 100 nya lägenheter och 70 befintliga som ska renoveras.fredag 15/2 13:02

Namninsamling för att rädda Bergshamraskolan

Nyheter "Det är viktigt med en lokal skola" Bergshamraskolans högstadium ska läggas ner. Men varken elever eller föräldrar tänker ge sig så lätt. Nu har de startat en namninsamling för att rädda högstadiet.fredag 15/2 13:01

Populäraste böckerna i Solna 2018

Nyheter Pleijels roman lockade Solnaborna till läsning Totalt lånade Solnaborna 246 187 böcker från biblioteken 2018. Tre kvinnliga författare toppar listan för mest utlånde böcker för vuxna.fredag 15/2 9:00