UNDERSÖKS. Behovet av ett seniorboende i Bergshamra ska undersökas. Foto: Leif Oldenburg

Bergshamra kan få seniorboende

Alliansen och Bergshamrapartiet ska tillsammans undersöka behovet av ett seniorboende i Bergshamra. Planerna på ett nytt seniorboende ingår som en del i den så kallade Bergshamrastrategin för att utveckla stadsdelen.

  • Publicerad 11:11, 24 okt 2016

– Många av bostäderna i Bergshamra är inte tillgängliga för äldre, säger Samuel Klippfalk (KD), kommunalråd och ordförande i omsorgsnämnden.

Redan nu pågår detaljplanearbetet för ett nytt trygghetsboende i Bergshamra, väster om torget. Boendet är en del i den budgetöverenskommelse för 2016 som träffades mellan Alliansen och Bergshamrapartiet förra året.

I mitten på nästa månad presenteras budgeten för 2017. Eftersom Alliansen saknar egen majoritet måste man söka stöd utifrån. Även i år ligger Bergshamrapartiet närmast till hands och samtal förs redan.

– Vi förhandlar om Bergshamrafrågor. Men eftersom vi inte har sett hela budgeten ännu är det svårt att säga hur vi ska ställa oss, säger Bergshamrapartiets ordförande Björn Bränngård.

I Solna finns cirka 180 platser på seniorboendena Turkosen, Hallen och Bollen. På Hallen i Råsunda ska ytterligare fyra lägenheter byggas in i nuvarande trivselutrymmen, vilket orsakat kraftiga protester bland de boende.

Vore det inte bättre att placera nästa seniorboende i centrala Solna?

– Det finns behov där också. I exempelvis Råsunda finns det många lägenheter som inte är anpassade för äldre. Vi fortsätter att jobba med den frågan, säger Samuel Klippfalk.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

LISTA: Här får Stockholm nya cykelvägar

Nyheter Gäller hela länet – se var satsningarna ska göras Totalt ska det byggas 150 kilometer cykelväg i Stockholm de kommande fem åren. Här är listan på vilka nya cykelbanor som prioriteras.onsdag 17/10 14:14

Kvinna med rullator bestulen

Nyheter Två personer är anhållna Två personer har anhållits misstänka för att ha stulit en plånbok från en kvinna med rullator. Händelsen inträffade i Solna i tisdags.onsdag 17/10 12:26