UNDERSÖKS. Behovet av ett seniorboende i Bergshamra ska undersökas. Foto: Leif Oldenburg

Bergshamra kan få seniorboende

Alliansen och Bergshamrapartiet ska tillsammans undersöka behovet av ett seniorboende i Bergshamra. Planerna på ett nytt seniorboende ingår som en del i den så kallade Bergshamrastrategin för att utveckla stadsdelen.

  • Publicerad 11:11, 24 okt 2016

– Många av bostäderna i Bergshamra är inte tillgängliga för äldre, säger Samuel Klippfalk (KD), kommunalråd och ordförande i omsorgsnämnden.

Redan nu pågår detaljplanearbetet för ett nytt trygghetsboende i Bergshamra, väster om torget. Boendet är en del i den budgetöverenskommelse för 2016 som träffades mellan Alliansen och Bergshamrapartiet förra året.

I mitten på nästa månad presenteras budgeten för 2017. Eftersom Alliansen saknar egen majoritet måste man söka stöd utifrån. Även i år ligger Bergshamrapartiet närmast till hands och samtal förs redan.

– Vi förhandlar om Bergshamrafrågor. Men eftersom vi inte har sett hela budgeten ännu är det svårt att säga hur vi ska ställa oss, säger Bergshamrapartiets ordförande Björn Bränngård.

I Solna finns cirka 180 platser på seniorboendena Turkosen, Hallen och Bollen. På Hallen i Råsunda ska ytterligare fyra lägenheter byggas in i nuvarande trivselutrymmen, vilket orsakat kraftiga protester bland de boende.

Vore det inte bättre att placera nästa seniorboende i centrala Solna?

– Det finns behov där också. I exempelvis Råsunda finns det många lägenheter som inte är anpassade för äldre. Vi fortsätter att jobba med den frågan, säger Samuel Klippfalk.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

Ny arbetsplats mitt i centrum

Nyheter WorkSpace gratis oas i folkvimlet Nu behöver man inte längre åka tillbaka till kontoret för att arbeta vidare i lugn och ro. Nyligen öppnade WorkSpace i Gallerix tidigare lokaler i Solna centrum.måndag 10/12 1:15

Helg med film, får och indiskt

Nyheter Julmarknader och dansuppvisning På söndag den 8 november är det traditionell julmarknad i Filmstaden i Råsunda. Senare på kvällen bjuds det på indisk dans i Folkets Hus.lördag 8/12 17:31

Rehab får Stadsmiljöpriset

Nyheter Juryn: "En lågmäld och vacker ny årsring" Ny- och tillbyggnaden av Rehab Station i Frösundavik tilldelas Stadsmiljöpriset 2018.fredag 7/12 14:45