Foto: Wikimedia Commons

Berusad man i poliströja spottade på vårdare

På måndagskvällen stod mannen och dirigerade trafiken utanför Mac Donalds.

  • Publicerad 08:58, 7 aug 2018

Måndag 6 augusti, klockan 23.00
Traktorgatan, Enköping
Vid 23-tiden på måndagskvällen stod en man utanför Mac Donalds och dirigerade trafiken, iklädd en poliströja. Att felaktigt utge sig för att vara en myndighetsperson är ett brott som kallas föregivande av allmän ställning, vilket mannen nu är misstänkt för. Eftersom den falska polisen, en man född 1984, dessutom var berusad blev han intagen till polisstationen i Uppsala. Inne i Uppsala spottade mannen en kriminalvårdare i ansiktet.

Måndag 6 augusti, klockan 07.00
Centrumleden, Bålsta
Vid 07-tiden på måndagsmorgonen upptäcks ett inbrott i en container vid Cetrumleden i Bålsta. Därifrån har det försvunnit ett flertal dyra elverktyg så som sticksågar och vinkelslipar. Låset har kapats, vilket visar att gärningsmännen redan innan brottet haft tillgång till avancerade verktyg.

Måndag 6 augusti, klockan 14.30
Romberga, Enköping
På måndagseftermiddagen gick en äldre kvinna, boende på Romberga på promenad till kiosken. På vägen dit stannar en man henne och frågar om hon tappat några mynt, vilket kvinnan inte har. På vägen hem stannar en annan man kvinnan och frågar om hon tappat en nyckel. När kvinnan kommer hem ser hon att det har försvunnit smycken ur bostaden. Hon tror att männen som stannat henne har tagit hennes nyckel och på så sätt kommit åt smyckena.

Nytt projekt ska öka läsförståelsen

Nyheter Nytt bokprojekt i Enköping har en förhoppning om att öka läsförståelsen och väcka läslusten hos kommunens skolelever.lördag 20/4 7:54