Foto: Wikimedia Commons

Berusad man i poliströja spottade på vårdare

På måndagskvällen stod mannen och dirigerade trafiken utanför Mac Donalds.

  • Publicerad 08:58, 7 aug 2018

Måndag 6 augusti, klockan 23.00
Traktorgatan, Enköping
Vid 23-tiden på måndagskvällen stod en man utanför Mac Donalds och dirigerade trafiken, iklädd en poliströja. Att felaktigt utge sig för att vara en myndighetsperson är ett brott som kallas föregivande av allmän ställning, vilket mannen nu är misstänkt för. Eftersom den falska polisen, en man född 1984, dessutom var berusad blev han intagen till polisstationen i Uppsala. Inne i Uppsala spottade mannen en kriminalvårdare i ansiktet.

Måndag 6 augusti, klockan 07.00
Centrumleden, Bålsta
Vid 07-tiden på måndagsmorgonen upptäcks ett inbrott i en container vid Cetrumleden i Bålsta. Därifrån har det försvunnit ett flertal dyra elverktyg så som sticksågar och vinkelslipar. Låset har kapats, vilket visar att gärningsmännen redan innan brottet haft tillgång till avancerade verktyg.

Måndag 6 augusti, klockan 14.30
Romberga, Enköping
På måndagseftermiddagen gick en äldre kvinna, boende på Romberga på promenad till kiosken. På vägen dit stannar en man henne och frågar om hon tappat några mynt, vilket kvinnan inte har. På vägen hem stannar en annan man kvinnan och frågar om hon tappat en nyckel. När kvinnan kommer hem ser hon att det har försvunnit smycken ur bostaden. Hon tror att männen som stannat henne har tagit hennes nyckel och på så sätt kommit åt smyckena.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Polisen om knarket: "Vi jobbar effektivt"

Nyheter Enköping har fler anmälda narkotikabrott än andra kommuner. Det innebär inte att det finns mer knark här, enligt Lars Jansson, lokalpolisområdeschef. – Det beror på att vi är mer effektiva, säger han.fredag 19/10 15:10

Dator och guld stals vid inbrott

Nyheter Inbrott i fritidshus i Fjärdhundra.fredag 19/10 10:56