RUIN. Bara skorstenarna står kvar av det som fram till annandag påsk var huvudbyggnaden i Norsborgs herrgård. Foto: Claudio Britos

Besked dröjer om brandorsak i Norsborg

Efter branden i Norsborgs herrgård har polisen nu avslutat sin tekniska undersökning. I slutet på veckan väntas besked på om branden var anlagd.

  • Publicerad 11:14, 29 apr 2019

Det var på annandag påsk som larmet kom om att Norsborgs herrgård brann. Dagen efter var bara skorstenarna kvar av det pampiga 1700-talshuset.

I onsdags inledde polisen sin tekniska undersökning och nu väntar man på svaren därifrån. Det räknar polisen med att få i slutet på veckan och först då kan det konstateras om branden var anlagd.

– Händelsen är fortfarande rubricerad som mordbrand. Det är så vi jobbar med utredningar. Vi utgår alltid från det värsta scenariot och sedan kliver vi ner därifrån. Vi avfärdar ingenting utan att vi har utrett det, säger Mats Eriksson, presstalesperson på polisen.

Kompletterande förhör har också hållits med målsägande under veckan.

Personerna som bodde i huset var politiker för Sverigedemokraterna i Botkyrka, men om det fanns ett hot riktad mot dem vill Mats Eriksson inte kommentera.

– Vi kommenterar aldrig eventuella hotbilder mot personer, säger han.