Koka på. Det gäller att fortsätta koka vattnet i Enköping åtminstone till slutet av veckan. Foto: Mostphotos

Besked - fortsätt koka vattnet

Det är bara att fortsätta koka vattnet i Enköping. Det meddelar kommunen på måndagsförmiddagen.

  • Publicerad 10:35, 28 aug 2017

Det var i torsdags förmiddag som kommunen via sin Facebooksida gick ut och berättade att det upptäckts bakterier i det kommunala vattennätet. Invånarna i de östra och norra delarna av tätorten Enköping samt orterna, Skolsta, Grillby, Lillkyrka, Haga, Säva, Hjälsta och Örsundsbro uppmanades att koka allt vatten som ska drickas.

Sedan dess har kokningsrekommendationerna i Skolsta och Lillkyrka kunnat hävas och under måndagen kunde kommunen berätta att källan till bakterierna lokaliserats, nämligen till en av brunnarna i vattentäkten i Vånsjöbro. Samtidigt kommer beskedet att kokningsrekommendationerna kvarstår.

"Nu kommer vi att rengöra brunnen och vattentornet. Därefter tar vi nya vattenprover som ska analyseras. Efter tre dygn får vi provsvaren", skriver kommunen på sin hemsida.

Först i slutet av veckan kommer alltså ett nytt besked gällande eventuell kokning av vattnet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus, onsdag: stök och stölder

Nyheter En man var stökig i Klosterparken. Två stal plånbok och tömde kontot. En åkte fast med stulna matvaror. Där är onsdagens blåljus i korthet.torsdag 21/6 10:06

Players-rånarna fast – har erkänt

Nyheter De två unga män som rånade puben Players Inn för en månad sedan är fast och har erkänt. – Det känns bra, skönt att få ett avslut, en lättnad för oss alla, säger ägaren Anders Thool.torsdag 21/6 9:52