Ljust. Efter ett oväntat utspel från kommunens fastighetsägare får Vallentunaborna ett fullt utsmyckat centrum i jul. Foto: Josefine Thureson Kämpe

Besked: Julbelysningen är räddad

Vi har tidigare berättat att kommunens julbelysning i Vallentuna centrum skulle utebli, på grund av sparkrav efter stormen Alfrida. Nu säger Vallentuna centrums fastighetsägare Fastpartner att de är villiga att bekosta den i kommunens ställe.

  • Publicerad 13:41, 30 okt 2019

VallentunaDirekt har tidigare rapporterat om att kommunen inte kommer sätta upp sin julbelysning i Vallentuna centrum i år, på grund av sparkrav efter stormen Alfrida.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/beskedet-kommunen-satter-inte-upp-julbelysning-i-ar/repsjk!N4UILAIUMo8kwDJqHUyQ9g/

Men nu meddelar Fastpartner, som är en stor fastighetsägare i centrum, att de är villiga att betala för kommunens julbelysning.

– Vi vill gärna hjälpa till med det så att både besökare och invånare i Vallentuna ska få julkänsla i centrum. Det är vårt mål, säger Marie Grönquist, områdeschef för Fastpartner.

Det här innebär att utöver Fastpartners julbelysning på fastigheterna kommer man även pynta centrum med belysning i stolparna i Biblioteksparken samt sätta upp färgglada ljusbollar i träden vid Tuna torg, skördevägen och i lindträdet intill kulturhuset.

Julskyltning

Dessutom ska skyltfönster i en tom lokal omvandlas till ett "julland" med ljus- och ljudeffekter.

Fastpartner, som ansvarar för evenemang och marknadsföring av centrum i samarbete med kommunen, planerar även två julmarknader i december. Det blir även tomtebesök, julmusik, gratis pepparkakor och körsång.
 

Tolv personer misstänkta för misshandel i Täby

Nyheter Ungdomar från Vallentuna, Täby och Sollentuna har häktats Antalet misstänkta för händelsen i Täby som inträffade innan jul fortsätter att stiga, men vad som faktiskt har hänt är fortfarande oklart.tisdag 25/2 17:00

Papegojan Putin fortfarande försvunnen

Nyheter Djurkommunikatör har kallats in Papegojan Putins försvinnande engagerar många människor runt om i Danderyd och Stockholm. Men trots flera insatser är han fortfarande försvunnen.tisdag 25/2 16:54
Stockholm Direkt