Ljust. Efter ett oväntat utspel från kommunens fastighetsägare får Vallentunaborna ett fullt utsmyckat centrum i jul. Foto: Josefine Thureson Kämpe

Besked: Julbelysningen är räddad

Vi har tidigare berättat att kommunens julbelysning i Vallentuna centrum skulle utebli, på grund av sparkrav efter stormen Alfrida. Nu säger Vallentuna centrums fastighetsägare Fastpartner att de är villiga att bekosta den i kommunens ställe.

  • Publicerad 13:41, 30 okt 2019

VallentunaDirekt har tidigare rapporterat om att kommunen inte kommer sätta upp sin julbelysning i Vallentuna centrum i år, på grund av sparkrav efter stormen Alfrida.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/beskedet-kommunen-satter-inte-upp-julbelysning-i-ar/repsjk!N4UILAIUMo8kwDJqHUyQ9g/

Men nu meddelar Fastpartner, som är en stor fastighetsägare i centrum, att de är villiga att betala för kommunens julbelysning.

– Vi vill gärna hjälpa till med det så att både besökare och invånare i Vallentuna ska få julkänsla i centrum. Det är vårt mål, säger Marie Grönquist, områdeschef för Fastpartner.

Det här innebär att utöver Fastpartners julbelysning på fastigheterna kommer man även pynta centrum med belysning i stolparna i Biblioteksparken samt sätta upp färgglada ljusbollar i träden vid Tuna torg, skördevägen och i lindträdet intill kulturhuset.

Julskyltning

Dessutom ska skyltfönster i en tom lokal omvandlas till ett "julland" med ljus- och ljudeffekter.

Fastpartner, som ansvarar för evenemang och marknadsföring av centrum i samarbete med kommunen, planerar även två julmarknader i december. Det blir även tomtebesök, julmusik, gratis pepparkakor och körsång.
 

De läser läxor för integration

Nyheter Samlar nya och gamla Vallentunabor Det är svårt att lära sig svenska. Det upplever flera nyanlända i Vallentuna. Så när Benjamin, 22, och Erfan, 19, startade en förening för att erbjuda stöd med svenskaläxorna, blev uppslutningen stor.fredag 15/11 16:11
Stockholm Direkt