Minnesplats för Eric Torell som blev skjuten till döds av polis i augusti förra året. Foto: Sacharias Källdén

Besked om åtal efter dödsskjutningen av Eric Torell dröjer

Eric Torell sköts till döds av poliser i augusti förra året. Nu ska ytterligare personer förhöras och besked om åtal kommer att väckas dröjer.

  • Publicerad 15:19, 25 mar 2019

Det var den 2 augusti 2018 som Eric Torell, som hade Downs syndrom och autism, sköts till döds av polis på en innergård i Vasastan. Poliserna själva har hävdat att de trodde att han var beväpnad, vilket han inte visade sig vara. Däremot hade han en leksakspistol av plast.

Två av poliserna misstänks för tjänstefel och en av poliserna misstänks för vållande till annans död alternativt tjänstefel.

Polis brottsmisstänks för dödsskjutning av Eric Torell

Förundersökningen har varit på slutdelgivning hos försvaret och nu genomförs kompletterande utredningsåtgärder. Förhör ska göras med ytterligare tre personer och dessutom ska åklagare och utredare gå igenom utlåtanden som inkommit.

– Det är viktigt att framhålla att det inte är säkert att åtal kommer att väckas. Nu har vi att gå igenom ytterligare material och förhör och när det är klart kommer jag att fatta beslut i åtalsfrågan. Exakt tidpunkt för när beslutet kommer kan jag inte säga i dagsläget och har heller ingen ungefärlig tidplan, säger åklagare Martin Tidén i ett pressmeddelande.