Vattenmuseet på Djurgården stänger igen i höst. Foto: Anna Bergkvist

Beskedet: Aquaria på Djurgården rivs

Aquaria vattenmuseum på Djurgården ska rivas och stängs sista september i år. Nu kan vi berätta att det istället blir en restaurang som ska vara "något alldeles extra".

  • Publicerad 15:51, 14 maj 2018

Det är exploateringskontoret i Stockholms stad som ger en markanvisning gällande en tillfällig restaurang på 1 300 kvadratmeter till Parks and resorts, bolaget som idag driver Aquaria och Gröna Lund.

– Egentligen hade vi velat fortsätta bedriva Aquaria men givet att byggnaden är i sådant skick att den måste rivas så enades vi om det här. Vi har lagat och lappat i så många år. Det finns redan en populär restaurang i museet, så nu behåller vi en av två bra verksamheter på platsen, säger Christer Fogelmarck, vd på Parks and resorts.

Tanken är att restaurangen ska stå där i minst 10 år. Eftersom det är oklart vad som händer med spårvagnshallen intill, som står på mark som staden äger, så huggs ingenting i sten utan "man får se vad som planeras fram", berättar Christer Fogelmarck.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vilken sorts restaurang det blir är inte heller klart.

– Många konceptidéer slåss om det just nu och vi har inte bestämt oss än. Klart är att om man ska få en restaurang att fungera bra utan museet så behövs något alldeles extra, säger Christer Fogelmarck.

Beskedet: Så här vill Grönan bygga ut

Innan rivningen börjar så måste samtliga djur som idag finns på museet flyttas. Några har redan evakuerats till nya hem.

– En del har redan flyttat till Universeum i Göteborg, och det finns en evakueringsplan för alla. Men fram till 30 september, då vi stänger på riktigt, så har vi tillräckligt med djur kvar för att bedriva ett fullgott museum.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Barnstjärna blir rymdhjälte i ny storfilm

Nyheter Ella Rae Rappaport, 15, om rollen Hon blev ett känt ansikte redan som 10-åring efter rollen i julkalendern. Nu är Ella Rae Rappaport, 15, från Stora Essingen aktuell som rymdhjältinnan Gladys i storfilmen "Ensamma i rymden"lördag 18/8 17:00

"Trevliga mord" på Östermalm i ny deckare

Nyheter Författaren Helene Sjöman gräver där hon står Mysiga mord på Östermalm och franska Rivieran. Det blir resultatet när romandebuterande författaren Helene Sjöman gräver där hon står.lördag 18/8 9:30