Årsta golf drivs av bröderna Gustav och Daniel Bäck. Foto: Mikael Andersson

Beskedet: Årsta golf blir kvar

Årsta golf blir kvar på Årstafältet. Det säger Karin Ernlund (C), nytt borgarråd i Stockholm. Nu väntar ett arbete att rita in golfen i de nya planerna.

  • Publicerad 13:57, 15 okt 2018

Alliansen i Stockholm gick till val på att låta Årsta golf vara kvar på fältet om de vann valet. Sagt och gjort, nu ska det genomföras. I fredags gick Karin Ernlund (C), nytt arbetsmarknads- och integrationsborgarråd och gruppledare för Centern i Stockholm, ut med att de ska göra vad de kan för att golfanläggningen ska kunna vara kvar på Årstafältet.

Ska rymmas i planen

Golfen ska rymmas inom befintlig detaljplan och det ska ske på ett sätt som säkerställer att bostadsplanerna på Årstafältet inte försenas, skriver Karin Ernlund i ett inlägg på Facebook: ”Centerpartiet kommer nu att göra vad vi kan för att lösa detta”.

För Gustav Bäck, som driver Årsta golf ihop med sin bror Daniel, är beslutet en seger.

– Vi har jobbat för det här i tio år och nu är vi nästan i mål! Det betyder allt för oss. Våra tio anställda kan jobba kvar och alla våra golfgäster, som har stöttat oss hela tiden, kan fortsätta bedriva sin hobby på den platsen där vi ligger idag, säger han.

Stort stöd från Alliansen

Träningsanläggningen Årsta golf har 140 000 besök per år på sin driving range och övningsbana och samarbetar med Östbergaskolan för att uppmuntra barn och unga att prova på golf.

Nästa steg blir nu att träffa politiker och tjänstemän och börja jobba fram en skiss på hur Årsta golf ska rymmas på nya Årstafältet, enligt Gustav Bäck.

– Vi har haft ett stort stöd från Alliansen hela tiden och det känns som att de har lyft frågan i sina förhandlingar. Det känns jättekul, säger han.

Stadens nya stadsbyggnadsborgarråd, Joakim Larsson, (M), är också glad.

– Äntligen! Golfen kräver utrymmesmässigt väldigt lite för sin verksamhet och det är många barn och ungdomar som skulle drabbas om det stänger, säger han.

– Nu ska vi se om vi kan göra en tilläggsplan och försöka hitta en lösning så att golfen kan vara på Årstafältet. Alla i nya majoriteten är överens om det här, tillägger han.

Alliansen: "Årsta golf blir kvar om vi vinner valet"

Lärare i Stockholms utsatta områden kan få högre lön

Nyheter Skolborgarrådet om egna förslaget: "Inte helt okomplicerat" För att locka lärare till skolor i Stockholms utsatta områden ska de kunna få extra lönetillägg. Det är ett av förslagen som ska utredas i den nya grönblåa budgeten.måndag 14/10 12:00

Klart: Ordningsvakter till Skarpnäck och Bagis

Nyheter Ska verka i särskilt otrygga delar Skarpnäck och Bagarmossen får kommunala ordningsvakter. Det står klart efter att polisen godkänt en ansökan från staden.måndag 14/10 11:20