Stänger. I juni blir det ersättningstrafik som gäller från Täby kyrkby och norrut. Foto: Mikael Andersson

Beskedet: Då stängs Roslagsbanan av

Om mindre än en vecka börjar man stänga av Roslagsbanan för nattarbete, för att förbereda avstängningen som kommer att pågå ända in i december.

  • Publicerad 09:33, 14 maj 2020

Den 10 juni är det dags. Då stängs Roslagsbanan av mellan Täby kyrkby och Kårsta för att få sina efterlängtade dubbelspår. Därefter blir det ersättningstrafik som gäller fram till den 13 december, enligt ett pressmeddelande från SL.

Inga avstängningar på Roslagsbanan

I slutet av maj kommer trafiken nattetid att påverkas mellan Vallentuna och Kårsta. Från och med måndag 18 maj kommer ersättningsbussar att trafikera för den som vill åka vardagskvällar och vardagsnätter, från cirka klockan 20.45, måndag till torsdag. Det pågår hela vägen fram till avstängningen 10 juni.

Ersättningsbussarna börjar gå från Danderyds sjukhus den 10 juni, men den 11 juni startar ersättningsbussarna från Täby kyrkby.

Roslagsbanan stängs: så här kan du resa istället

Dessutom stängs Österskärslinjen ner under vissa perioder för arbeten relaterade till upprustningen. Redan 21–23 maj stängs sträckan Åkersberga–Österskär. Den 6–15 augusti sker nästa nedstängning mellan Åkers Runö och Österskär.

Så ersätts trafiken

✓ För att förbereda trafikavstängning på Kårstalinjen kommer banan att stängas av mellan Vallentuna och Kårsta på vardagskvällar och –nätter redan från måndag 18 maj.

✓ Tågen mot Kårsta vänder då vid Vallentuna och ersätts med buss 27B sista sträckan, från cirka kl. 20.45 på måndagar till och med torsdagar.

✓ Den 10 juni stängs alltså spåren av mellan Täby kyrkby och Kårsta och tågen från Stockholms östra måste vända i Täby kyrkby (respektive Visinge) fram till dess att banan öppnar igen söndagen den 13 december.

✓ Den 10 juni ersätts trafiken av bussar från Danderyds sjukhus, men från den 11 juni går ersättningstrafik från Täby kyrkby med busslinjerna; 27A, 27B, 27K och 27T.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt