FÖRSENAT. Att bredda Nockebybron har visat sig vara mer komplicerat än Trafikverket först trott. Foto: Mostphotos

Beskedet: Ekerövägen blir klar först 2023

Bygget av Ekerövägen kommer bli försenat med ett år. Att bredda Nockebybron har nämligen visat sig vara mer komplicerat än Trafikverket först trott.

  • Publicerad 13:33, 6 mar 2020

Ekerövägens fjärde körfält kommer inte vara helt klar förrän först 2023. Det är breddningen av Nockebybron som har krävt mer omfattande och tidskrävande beräkningar än Trafikverket planerat för.

Därför har det jobbet behövt projekterats om och det har i sin tur gjort att upphandlingen av byggsträckan mellan Kanton och Nockeby har dragit ut på tiden.

– Det här gör att vi tyvärr inte kommer att kunna erbjuda ett sammanhängande körfält för kollektivtrafiken förrän 2023, säger Pia Andersson, projektenhetschef på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Bygget av ett extra körfält för kollektivtrafik från Nockebro till Tappström var från början beräknat att ta tre år. Men nu har alltså Det har krävts mer omfattande och tidskrävande beräkningar än planerat, för att säkra att den befintliga bron och grundläggningen klarar en större last till följd av breddningen.

Fyra lokala spelare i TV-pucken i år

Nyheter Unga talanger redo för årets upplaga Fyra unga spelare från Mälaröarna har tagit plats i olika lag i årets TV-puck. Men kvalet har ställts in på grund av pandemin och det är ännu inte fastställt hur finalen ska spelas.tisdag 29/9 16:38

Efter ett halvår – grönt ljus för motioner igen

Nyheter Vill se Sportotek i kommunen I dag, torsdag, lade oppositionen sin första motion på över ett halvår. Den handlar om möjligheten att inrätta ett Sportotek.torsdag 24/9 16:57

S: Dags att oppositionen får komma med förslag igen

Nyheter Vill återinföra motioner i kommunfullmäktige I våras beslutade gruppledarna i kommunfullmäktige att stoppa alla motioner i kommunstyrelsen. Nu vill oppositionen återfå möjligheten att göra sin röst hörd.tisdag 22/9 11:37