FÖRSENAT. Att bredda Nockebybron har visat sig vara mer komplicerat än Trafikverket först trott. Foto: Mostphotos

Beskedet: Ekerövägen blir klar först 2023

Bygget av Ekerövägen kommer bli försenat med ett år. Att bredda Nockebybron har nämligen visat sig vara mer komplicerat än Trafikverket först trott.

  • Publicerad 13:33, 6 mar 2020

Ekerövägens fjärde körfält kommer inte vara helt klar förrän först 2023. Det är breddningen av Nockebybron som har krävt mer omfattande och tidskrävande beräkningar än Trafikverket planerat för.

Därför har det jobbet behövt projekterats om och det har i sin tur gjort att upphandlingen av byggsträckan mellan Kanton och Nockeby har dragit ut på tiden.

– Det här gör att vi tyvärr inte kommer att kunna erbjuda ett sammanhängande körfält för kollektivtrafiken förrän 2023, säger Pia Andersson, projektenhetschef på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Bygget av ett extra körfält för kollektivtrafik från Nockebro till Tappström var från början beräknat att ta tre år. Men nu har alltså Det har krävts mer omfattande och tidskrävande beräkningar än planerat, för att säkra att den befintliga bron och grundläggningen klarar en större last till följd av breddningen.

Kort säsong för Mälaröbion

Nyheter "Har inte så stora fasta kostnader" Än så länge är Mälaröbion fortfarande öppen, men med många uppskjutna premiärer och svikande publik blir säsongen kort.måndag 30/3 16:35

Här är Svartsjö slotts mörka historia

Nyheter ✓Slavhandel ✓Sexorgier ✓Familjefejder Det är 1757 och till Svartsjö kommer en liten pojke. Han har fraktats från Karibien som gåva till drottningen. Vem var pojken? Bland lysande blåsippor och drillande vårfåglar i Svartsjö slottspark...lördag 28/3 7:30

Fem stockholmare om livet under coronakrisen

Nyheter ✓1177-sjuksköterskan ✓På äldreboendet ✓Blev uppsagd ✓Pluggar hemifrån Många jobbar hemifrån, andra har inte längre ett jobb att gå till eller får inte ta emot besök. Coronaviruset påverkar oss alla, och vi har pratat med några av alla dem som fått ställa om vardagen...fredag 27/3 15:09