Visionsbild. Så här ska tillbyggnaden av förskolan se ut när den är klar. Foto: Max arkitekter / Stockholms stad

Beskedet: Förskola i Örby byggs ut

Förskolan Skogsbacken på Ripsavägen i Örby byggs ut. Planer för det har funnits ända sedan 2010, och nu ger stadens tjänstemän tummen upp till det senaste förslaget.

  • Publicerad 16:58, 20 nov 2018

Det handlar om en utökning av dagens förskola och en "ny byggrätt för en tillkommande förskolebyggnad", enligt stadens planer. Den nya och den gamla byggnaden kommer att kopplas ihop med en upphöjd glasad gång.

Tillbyggnaden ska göra ett den kommunala förskolan Skogsbacken kan utökas från dagens fyra till tio avdelningar.

Idén att bygga ut förskolan fanns med i en detaljplan som lades fram redan 2010. Den delades sedan upp i två separata planer 2015. Planens skada på ekbeståndet i området gjorde att man sedan dess fått omarbeta den, och ställa ut den för samråd på nytt.

Behovet går först

Under det senaste samrådet av den aktuella omarbetade planen har närboende hävdat att en större förskola skulle störa dem för mycket i form av buller. Något som tjänstemännen i sitt nya utlåtande anser inte kan förhindra en utbyggnad.

"Stadsbyggnadskontoret anser att mänskligt ljud från förskolebarnens lek och pedagogiska utveckling är naturligt ljud som normalt sett måste accepteras i en växande stad där bebyggelsetätheten är hög och behovet av förskoleplatser är stort", skriver man.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om politikerna i stadsbyggnadsnämnden går på kontorets linje så klubbas planen igenom vid sammanträdet på torsdag 22 november.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Förskola grovt försenad när grannar överklagar

Nyheter Påverkar flera barngrupper i Bagarmossen Den nya jätteförskolan skulle stått klar nästa år. Så blir det inte. På grund av en bostadsrättsförenings överklagan har man inte ens kunnat börja bygga i Bagis än.söndag 9/12 20:19

Helt ny stadsdel i Söderort får grönt ljus

Nyheter 1 100 lägenheter, F-9-skola och handelslokaler Den nya stadsdelen Mälaräng ska göra Skärholmsvägen till ett stadsstråk med bland annat 1 100 bostäder. Nu ger stadens tjänstemän sitt godkännande av planerna.söndag 9/12 20:00