Visionsbild. Så här ska tillbyggnaden av förskolan se ut när den är klar. Foto: Max arkitekter / Stockholms stad

Beskedet: Förskola i Örby byggs ut

Förskolan Skogsbacken på Ripsavägen i Örby byggs ut. Planer för det har funnits ända sedan 2010, och nu ger stadens tjänstemän tummen upp till det senaste förslaget.

  • Publicerad 16:58, 20 nov 2018

Det handlar om en utökning av dagens förskola och en "ny byggrätt för en tillkommande förskolebyggnad", enligt stadens planer. Den nya och den gamla byggnaden kommer att kopplas ihop med en upphöjd glasad gång.

Tillbyggnaden ska göra ett den kommunala förskolan Skogsbacken kan utökas från dagens fyra till tio avdelningar.

Idén att bygga ut förskolan fanns med i en detaljplan som lades fram redan 2010. Den delades sedan upp i två separata planer 2015. Planens skada på ekbeståndet i området gjorde att man sedan dess fått omarbeta den, och ställa ut den för samråd på nytt.

Behovet går först

Under det senaste samrådet av den aktuella omarbetade planen har närboende hävdat att en större förskola skulle störa dem för mycket i form av buller. Något som tjänstemännen i sitt nya utlåtande anser inte kan förhindra en utbyggnad.

"Stadsbyggnadskontoret anser att mänskligt ljud från förskolebarnens lek och pedagogiska utveckling är naturligt ljud som normalt sett måste accepteras i en växande stad där bebyggelsetätheten är hög och behovet av förskoleplatser är stort", skriver man.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om politikerna i stadsbyggnadsnämnden går på kontorets linje så klubbas planen igenom vid sammanträdet på torsdag 22 november.

Så maxar du värdet på bostaden i vår

Nyheter Mäklarna ger sina bästa tips Stort utbud, kräsna spekulanter och en avvaktande marknad. Här är mäklarnas bästa tips för att nå igenom bruset och maxa värdet på din bostad vid en försäljning i vår.torsdag 25/4 7:44

Farsta håller i första olympiaden för äldre

Nyheter Udda "OS-grenar" på programmet Stockholms första seniorolympiad arrangeras på Farsta IP den 10 juni. Tävlingens grenar är bland annat tipspromenad och brännboll, men även löpning för den hurtige.onsdag 24/4 19:00