Anhalt. Ulriksdal är en av de två stationer där snabbpendeltågen, de så kallade skip stop-tågen, ska stanna från och med nästa vecka i rusningstid. Foto: Leif Oldenburg

Beskedet: Här blir det fler pendelavgångar

Det blir fler pendelavgångar i rusningstid från Ulriksdal och Rotebro redan från måndagen den 19 mars. Det beskedet ger nu trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

  • Publicerad 13:17, 12 mar 2018

Skipstop-tågen kommer i fortsättningen göra extra stopp i rusningstid vid de två stationerna.

Vid Ulriksdal innebär det sju avgångar i stället för som i dag fyra in mot stan mellan ungefär klockan 07.45 och 08.45. Även från Rotebro utökas avgångarna från fyra till sju mellan cirka 07.20 och 08.20.

Övriga stationer berörs inte.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är under den här tiden trycket är som störst, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Tusentals har skrivit under mot skip stop

SL och Trafikverket har under den senaste månaden fört samtal om hur pendeltågstrafiken norr om city ska kunna förbättras.

– Det har varit bra och konstruktiva samtal, säger Kristoffer Tamsons.

Det kritiserade försöket med snabbtåg, så kallat skip stop, kommer att begravas till 2019. Men redan nu kan alltså åtminstone resenärerna från Rotebro och Ulriksdal se fram emot lättnader.

– Jag hoppas att det är ett välkommet besked för resenärerna. Vi är inte nöjda men det här är ett steg i rätt riktning. Vi ska fortsätta samtalen med Trafikverket, säger Kristoffer Tamsons.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.