AVGÅ ALLA. Hammarby bandy har ett tufft läge för att få elitlicensen. Under tisdagen meddelade klubben att hela styrelsen i Hammarby bandy AB avgår. Foto: Privat

BESKEDET: Hela styrelsen i Hammarby bandy avgår

Under tisdagskvällen höll Hammarby bandy ett informationsmöte om den ekonomiska situationen i föreningen. I samband med det stod det klart att HELA styrelsen i Hammarby Bandy AB, avgår.

  • Publicerad 18:15, 8 jan 2019

Hammarby Bandy höll under tisdagskvällen ett informationsmöte i tältet vid Zinkensdamm.

Efter den senaste tidens händelser, där det framkommit att klubben behöver kämpa fram två miljoner kronor för att få behålla elitlicensen, berättade klubbledningen vad som har hänt och vad som kommer att hända.

Hammarby riskerar konkurs – säger upp avtal

Sedan tidigare står det klart att Hammarbys samtliga spelarkontrakt kommer att sägas upp. Detta för att komma tillrätta med den ekonomiska situationen. Elitlicensen för nästa säsong är i fara och för att få den krävs det att man dels sparar en miljon kronor, dels att man drar in ytterligare en miljon kronor utöver vad man tidigare haft i sina prognoser.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Och allt detta måste ske innan 31 mars, då Svenska Bandyförbundets licensnämnd fattar beslut om elitlicens kan beviljas eller inte.

I och med att åtgärdsplanen har klubbats meddelades det att hela styrelsen i Hammarby Bandy AB, avgår.

– Det är ett oerhört känslosamt beslut. Men vi har landat i det här, det är det bästa för klubben. Vi har arbetat hårt i många år men nu når vi inte längre. Nu är det andra personer och krafter som får ta vid, säger Jan Henriksson, avgående ordförande.

Brinner i omklädningsrummet

Anfallaren Christoffer Fagerström fanns på plats under informationsmötet. Enligt honom påverkar det tuffa läget samtliga spelare i truppen. Men alla är fokuserade på att lösa det här.

– När man spelare i Bajen blir man varse om hur stor familjen är. Vi spelare brinner för Bajen. Jag lovar er, det brinner i omklädningsrummet och det finns mycket energi laget, säger han och får omgående applåder från publiken.

Formellt sett har nu Hammarby ingen klubbchef. Och så kommer det förbli resten av säsongen.

– Vi kommer att lösa det med goda ideella krafter, tillsammans, säger Anders Gidrup, ordförande i Hammarby bandy IF.

Förutom ordförande Jan Henriksson avgår ledamöterna Patrik Holmsten, Claes Bergström och Johan Wimmergren.

Det här händer nu

✔ Beslutet att hela styrelsen i Hammarby band AB avgår innebär att Hammarby Bandy IF-styrelsen nu äger frågan hur den fortsatta driften av Hammarby Bandy AB ska se ut.

✔ Tillsättandet av ny styrelse ska ske skyndsamt och vid en extra bolagsstämma under januari.

✔ Fram till bolagsstämman tillsätts en interimstyrelse.

✔ Efter den extra bolagsstämman, som alltså beräknas äga rum om cirka två veckor, kommer ytterligare ett informationsmöte som är öppet för alla att äga rum.

TVÅ MILJONER KRONOR MÅSTE FIXAS

Hammarby bandy måste uppvisa två miljoner kronor senast 31 mars för att få elitlicens till nästa år.

Jan Henriksson valde att efterskänka ett lån på 1,2 miljon kronor i skulder, som alltså klubben inte längre behöver betala, i samband med att han avgår.

En swishkampanj har dragit in 250 000 kronor på en knapp vecka.