Det blir inget hundförbud i Lindhagensgatans allé. Foto: Sacharias Källdén

Beskedet: Inget hundförbud i Lindhagengatans allé

Ett medborgarförslag om att sätta upp skyltar som visar att det är förbjudet att rasta hundar i Lindhagengatans allé får inget medhåll av stadsdelsförvaltningen. Det skulle skicka fel signaler, eftersom det faktiskt inte ÄR förbjudet.

  • Publicerad 11:28, 13 nov 2019

Det mjuka gräset i Lindhagens allé är en populär hundrastningsplats för boende i området. Det har lett till att det på flera platser slitits ned och blivit osnyggt, enligt ett medborgarförslag som skickades in till stadsdelsnämnden i september i år.

Enligt förslaget skulle det vara bra om man satte upp skyltar som signalerade att man inte får rasta hundarna i bostadsområdet.

Stadsdelsnämnden skickade ärendet till förvaltningen, som nu har kommit fram till ett förslag till beslut, som innebär att nämnden ger avslag.

I motiveringen står att förvaltningen har förståelse för situationen, men eftersom det faktiskt inte är olagligt att gå med hundarna så är det inte aktuellt med några skyltar som säger det. Dessutom finns trygghetsfördelar med att gatan befolkas.

Å andra sidan, skriver man, kan en plats som ser sliten ut bidra till otrygghet, och därför skriver man att förvaltningen, i verksamhetsplanen för 2020, tänker föreslå att man ökar informationen till hundägare.

Exempelvis kan information om andra hundrastplatser göra att fler väljer de platserna, och avlastar gräset i Lindhagengatans allé.