Avgår. Peter Sjerling tillträdde posten som vd för Järfällahus i augusti förra året, men har nu med kort varsel avslutat sin tjänst. Foto: Järfällahus

Beskedet: Järfällahus vd avgår

Efter mindre än ett år på posten som vd för det kommunala bostadsbolaget Järfällahus, JHAB, slutar nu Peter Sjerling sin tjänst med omedelbar verkan. Rekryteringen av en ny vd har påbörjats.

  • Publicerad 17:20, 24 apr 2019

Peter Sjerling tillträde sin tjänst som vd för JHAB den 27 augusti 2018. Kring påsk fattades beslutet att han ska lämna sin tjänst med omedelbar verkan, något som medarbetarna på JHAB informerades om under tisdagen.

StockholmDirekt har sökt Peter Sjerling, men utan framgång. Enligt Järfällahus kommunikationschef så kommer Peter Sjerling inte att ge några kommentarer i nuläget.

Istället hänvisas vi till Björn Linforss (M), styrelseordförande i Järfällahus.

Varför slutar Peter Sjerling som vd?

– Det är ett gemensamt beslut som man har fattat mellan ägaren (Järfälla kommun, reds anm.), styrelsen och Peter. Jag beklagar att han slutar. Jag vill inte kommentera personalfrågor närmare än så, säger Björn Lindforss.

Ny rekrytering påbörjad

Enligt honom har Sjerling slutat på sin post, men han kommer att vara "behjälplig under en period".

På vems initiativ togs det här beslutet?

– Jag vill inte kommentera det, det blir lät slabbigt i sådana här frågor. Vi är överens, och det får stanna där.

Har det här något med bowlinghallens avtal att göra, vilket varit en infekterad hyrestvist?

– Nej, det är lätt att tro det i och med att det här sammanfaller tidsmässigt, men nej, det har det inte.

StockholmDirekt har fått indikationer på att ägaren – alltså kommunen – och JHAB:s ledning med Peter Sjerling i spetsen ska haft olika uppfattning om hur bolaget ska styras, vilket skulle ligga bakom att han slutar. Något som Björn Lindforss inte vill kommentera.

Men på torsdagen skriver Järfällahus på sin hemsida att "Anledningen till att Peter slutar är oenighet kring formerna för ägarstyrningen av bolaget."

Nu har rekryteringen av en ny vd påbörjats och ledningsgruppen på JHAB har förstärkts.

Stockholm Direkt