Tid för avgång. Stödpaketet ska hjälpa kollektivtrafiken hålla uppe turtätheten. Foto: Sacharias Källdén

Beskedet: Kollektivtrafiken får miljardstöd

Kollektivtrafiken får tre miljarder kronor i ett tillfälligt krisstöd för att kunna bibehålla turtätheten, och på så sätt begränsa smittspridningen. Nästan hälften av pengarna kommer att gå till Stockholm. Det meddelade regeringen på en pressträff under måndagen.

  • Publicerad 15:56, 11 maj 2020

Jag tror alla inser att vi kommer behöva återkomma.

Tomas Eneroth (S), infrastrukturminister Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Under måndagens pressträff presenterade vice statsminister samt miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) och infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) ett krisstödspaket på tre miljarder kronor till kollektivtrafiken.

Pengarna kommer att betalas ut till regionerna som ett tillfälligt bidrag. Satsningen bygger på en överenskommelse mellan regeringen och samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna.

Kollektivtrafiken förlorar miljardbelopp i intäkter från biljetter när resandet minskat. Samtidigt behöver många ta sig till arbetsplatser tryggt och säkert utan att behöva utsätta sig för smitta på trånga bussar och tåg.

I Stockholm var det initialt ett problem när man försökte anpassa trafiken till de minskade biljettintäkterna.

– Kollektivtrafiken måste fungera i ett läge där vi ändå har arbetsplatser öppna. Här gäller det att dra lärdom av erfarenheten i Stockholm där man i början drog in på turerna och fick fullproppade bussar. Det är inte rimligt, säger Tomas Eneroth till StockholmDirekt.

Stockholm får mest

Därför skjuter regeringen nu in extra öronmärkta resurser så att trafiken upprätthålls. Trafikverket får i uppdrag att fördela de tre miljarderna med hjälp av RKM, Regionala kollektivtrafikmyndigheter.

Nästan hälften av de tre miljarderna kommer att gå till Stockholmsregionen.

– Vi vill att man upprätthåller volymen. Man har signalerat från regionerna att man annars till följd av minskade biljettintäkter skulle behöva göra besparingar i verksamheten, det vill inte vi se, säger Tomas Eneroth.

Kommer det att räcka?

– Det kommer leda till bra planeringsförutsättningar. Men det är klart att ingen vet hur lång tid vi talar om, och då får vi från regeringens sidan fortsätta ha en bra dialog med regionerna och en beredskap att agera igen. Det viktiga nu är att förhindra smittspridning.

Han tillägger:

– Jag tror alla inser att vi kommer behöva återkomma. Vi har redan lagt sex eller sju extra budgetar. Det här kommer bli en resa.

"Kollektivtrafiken blöder"

Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd i Stockholm och ordförande för Svensk Kollektivtrafik, välkomnar dagens besked från regeringen och samarbetspartierna.

– Med dagens besked erkänns vår samhällsinsats och att staten måste kompensera för den insatsen. Det är välkommet. Återstår samtidigt att se hur långt detta räcker, skriver Kristoffer Tamsons i ett mejl till StockholmDirekt.

Han fortsätter:

– Till följd av coronakrisen blöder kollektivtrafiken i Sverige över en miljard kronor i månaden. Även om varje krona som säkrar bussarna och tågen är välkommen kommer dagens besked att behöva följas av fler om vi ska få stopp på blödningen.

SL:s besked: Inga fler överfulla bussar

SL:s svar efter kaoset med knökfulla bussar

Facket: Flera busschaufförer redo att rycka in

Utökad budget

Sedan tidigare har regeringen utökat statsbidragen till Sveriges regioner och kommuner med 22 miljarder kronor under 2020, varav 12,5 miljarder av dessa kommer vara ett permanent tillskott.