Det blir ingen satsning på Östlig förbindelse från Stockholms stads sida kommande mandatperiod. Foto: Mostphotos

Beskedet: Östlig förbindelse läggs på is

Alliansen i Stockholms stad gick till val på att bygga motorvägsleden Östlig förbindelse. MP är kraftigt emot. Nu meddelar nya blågröna styret att de inte kommer skjuta till några kommunala pengar alls till projektet.

  • Publicerad 13:33, 12 okt 2018

Motorvägstunneln, Östlig förbindelse, mellan Nacka och Ropsten har varit en av Alliansens tyngsta profilfrågor i valrörelsen i Stockholm. Men när man nu bildar majoritet med Miljöpartiet, som är kraftigt emot projektet, meddelar tillträdande finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) att Stockholms stad inte kommer att skjuta till några pengar till projektet.

– Ingen kommunal finansiering kommer att ske. Jag har inte ändrat åsikt utan tycker fortfarande den behövs, men det är inte en fråga som är aktuell just nu, säger Anna König Jerlmyr.

Hon understryker dock att detta inte innebär att motorvägstunneln tas bort från översiktsplanen, eftersom det är ett statligt projekt.

– Men kommunens pengar kommer att gå till satsningar på gång, cykel, kollektivtrafik och näringslivets transporter, säger König Jerlmyr under presskonferensen.