Tekniska nämndhuset på Fleminggatan på Kungsholmen ska renoveras för att kunna rymma 1 400 kontorsarbetsplatser. Foto: SHaon Chakraborty

Beskedet: Tekniska Nämndhuset renoveras

Stadsbyggnadsnämnden har beslutat att rusta upp Tekniska Nämndhuset. Möjligheten att bygga lägenheter i fastigheten går därför förlorad. "Oansvarigt", menar Moderaterna.

  • Publicerad 16:45, 24 nov 2017

Frågan om vad som ska hända med Tekniska Nämndhuset på Fleminggatan på Kungsholmen har tagit många vändor. Förra mandatperioden ville alliansen riva eller göra om fastigheten till nya bostadskvarter, och att de cirka 1 200 anställda skulle flytta till ett nytt hus som skulle byggas i Johanneshov.

Men på stadsbyggnadsnämnden i går beslutades det att fastigheten ska renoveras, i enlighet med den rödgrönrosa majoritetens förslag. Kostnaden för detta uppgår till drygt en miljard kronor.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Målet med renoveringen är att skapa ett kontor med 1 400 arbetsplatser, och att dessa ska inrymmas enbart inom en av fastigheterna, Klamparen 7 (det ursprungliga Tekniska nämndhuset).

Beslutet har mötts av kritik från Moderaterna, som vill att planerna att skapa nya bostäder i city återupptas.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Socialdemokraterna säger nej till 600 nya bostäder i city och 1 400 nya arbetsplatser ytterstaden. Det är oansvarigt, särskilt som vi vet att nyttan för stockholmarna är större med bostäder än ett kommunalt tjänstemannahus på just den här platsen, säger oppositionsborgarrådet Joakim Larsson (M), i ett pressmeddelande.

Ombyggnationerna beräknas pågå i fem år, mellan 2018 och 2023.

Ärendet planerades klubbas i fullmäktige redan i februari, men skickades i stället ut på ny remissrunda, efter att oppositionen ansett att förslaget var för dåligt utrett.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43