Hammarby tränar och spelar på Zinkens IP till mitten av oktober. Sen är laget utan hemmaplan igen när isen ska spolas. Foto: Maja Brand

Beskedet till Hammarby: Inget spel på hemmaplan

Hammarby får inte avsluta damallsvenskan på hemmaplan i år heller. Nya Kanalplan försenas – igen. Nu hoppas laget få börja träna på arenan trots att den inte är klar.

  • Publicerad 11:06, 29 aug 2017

Hoppet inför årets damallsvenska var att Hammarby skulle få spela sina sista matcher hemma på nya Kanalplan som rustas upp. Men bygget av den nya planen och läktaren har försenats igen och slutbesiktningen har skjutits fram.

"Levt i kappsäck"

Nu är det klart att staden inte släpper på något matchspel där i år. För Hammarby betyder det en ny höst i exil när Zinkensdamm spolas med is, troligen i mitten av oktober.

Hammarbys damer får inte avgöra på Zinken – kickas ut av bandyn

När bandyn tar över får Hammarby istället avsluta på Grimsta IP.

– Det är tråkigt för oss att åka till Västerort men det är inte alla arenor som når upp till elitkraven, så vi har inte så mycket att välja på. Vi har förlikat oss med att det inte blir några seriematcher på Kanalplan men vi hoppas få komma in och träna där från mitten av oktober innan slutbesiktningen. Det hoppet lever, säger tränaren Olof Unogård.

Reservplanen är att träna på Tanto bollplan eller i Söderort, men laget behöver få komma hem till Kanalplan senast i vinter, anser Olof Unogård.

– Den perioden har varit tuffast för oss. Vi har fått åka mellan planer på Bosön till Spånga och levt i kappsäck. Nu vill vi komma tillbaka till Kanalplan. Det pressar vi på för, säger han.

Derbyrevanch

Just nu ligger Hammarby på en tionde plats i tabellen. Målet i år är att hänga kvar i damallsvenskan.

Bajens målsättning: Sluta vara jojo-lag

– Vi har ett bra utgångsläge inför hösten. Vi siktar på att nå 20 poäng vilket borde räcka för att vara kvar. I en så jämn allsvenska betyder varje seger oerhört mycket så nu gäller det att inte kryssa för mycket, säger Olof Unogård.

Imorgon väntar derby mot Djurgården som vann förra mötet.

– Vi är revanschsugna. Senast var vi det bättre laget i 20-25 minuter. Sen bjuder vi in dem i matchen och de får ett mål och tar över mer och mer. Nu ska vi minimera våra misstag och skapa en matchbild som passar oss. Då har vi alla möjligheter att vinna, säger Olof Unogård.

Försenat gång på gång

Idrottsnämnden beslutade 2014 att rusta upp Kanalplan till allsvensk standard. Sedan dess har projektet försenats gång på gång. Sista bud är att Hammarbys damer ska kunna spela på sin hemmaplan i vår.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.