Kabelverket. I den sista etappen ingår bland annat 685 lägenheter. Foto: JM

Beslut i kväll om ny stadsdel i Älvsjö

685 lägenheter, ny förskola och nya parker. I kväll väntas kommunfullmäktige fatta beslut om den tredje och sista utbyggnadsetappen av Älvsjös nya område Kabelverket.

  • Publicerad 15:40, 29 jan 2018

Av de 685 lägenheterna som planeras i kvarteret Kabelverket i Solberga är 440 hyreslägenheter, 86 studentlägenheter och 159 bostadsrätter. Förutom bostäder rymmer detaljplanen även ny förskola, nya parker, ett parkeringshus och ett nytt allmänt grönt stråk som förbättrar kopplingarna mellan Älvsjövägen och Solbergaskogen.

I ärendets beskrivning står att planförslaget förutsätter att alla utom två byggnader inom fastigheten Kabelverket 11 rivs. "Målsättningen är att skapa en tilltalande boendemiljö med modern, tät och stadsmässig karaktär där bostäder och verksamheter samverkar till aktiva bottenvåningar och levande gaturum."

Området har tidigare använts för industriändamål. Kommunfullmäktige sammanträder i Stadshuset under måndagskvällen.

Industriområde blir ny stadsdel i Älvsjö

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brand i lokal i Rågsved

Nyheter ”Vi håller precis på att rökdyka” Det bolmar svart rök ur en företagslokal i Rågsved. Brandförsvaret är på plats men ännu finns ingen prognos för när branden kan släckas.onsdag 23/5 20:40

De förser hela Stockholm med blommor

Nyheter Följ med in i gigantiska blomsterhandeln i Årsta partihallar I Årsta partihandelsområde gömmer sig en hel värld av växter och blommor. Vi besökte Trädgårdshallen, Stockholms enda samlade marknadsplats för blomsterhandlare. Här hittar man allt från...onsdag 23/5 19:00