Cecilia Obermüller (MP) stod på sig och fällde bostäderna i Ålsten. Foto: Mikael Andersson/Pressbild

Beslutat: Det blir inga lägenheter i Ålsten – projektet begravt

Cecilia Obermüller (MP) höll sitt ord och röstade med Alliansen igår. Det innebär att det omstridda bostadsförslaget i Ålsten är definitivt begravt – för den här gången.

  • Publicerad 09:42, 23 sep 2016

Så var det då dags för beslut i det omstridda projekt som rört upp heta känslor redan innan detaljplanearbetet ens hunnit starta. Inför gårdagens möte var S, V och MP överens om att banta de 300 lägenheterna till 150 och gå vidare med planen i Ålsten.

Men precis som Bromma Tidning var först med att avslöja redan igår morse avsåg Cecilia Obermüller, Miljöpartiets gruppledare i stadsbyggnadsnämnden, att strunta i partilinjen och säga nej. Vilket hon också gjorde när stadsbyggnadsnämnden sammanträdde igår kväll.

"Ja, stämmer. Det gjorde hon tyvärr", skriver Sebastian Wiklund, Vänsterpartiets gruppledare i stadsbyggnadsnämnden, till Bromma Tidning på Twitter.

"Logiskt ställe i förlängningen"

I och med att hela Alliansen också röstade nej innebär det att S och V:s röster inte räckte för att gå vidare med projektet som nu är helt begravt – för den här gången.

Men Roger Mogert (S), stadsbyggnadsråd, har inte ändrat uppfattning. När Bromma Tidning igår ställde frågan om projektet kan hamna på tapeten igen om några år svarade han såhär:

– Jag tror att det är ett logiskt ställe i förlängningen. Jag har inte ändrat uppfattning om det, när Stockholm växer så blir den här typen av områden bra ställen att bygga framförallt hyresrätter på.

LÄS MER: Grön Ungdoms attack på Obermüller: "Pinsamt för Miljöpartiet"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt t-banekaos börjar i dag

Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10

Här bor de mitt i historiens vingslag

StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56