Vintern 2021 kan boende i nya fastigheten Dalen 21 äntligen flytta in. Det nya huset ersätter det gamla parkeringshuset och ska bidra till en tryggare och trevligare miljö i området. Foto: Svenska Bostäder

Beslutat: Här får Dalen 100 nya hyresrätter

Det ska byggas 100 kommunala hyresrätter i Dalen, beslutade kommunfullmäktige på måndagskvällen.

  • Publicerad 10:02, 20 feb 2018

Det är ett inriktningsbeslut för fastigheten Dalen 21 som nu klubbats av Stockholms stads högsta beslutande organ. Planen innebär att 100 nya hyresrätter med tvåvåningsgarage under jorden ska byggas vid korsningen Åstorpsringen-Bersågränd.

Huset får i huvudsak fem våningar med en uppstickande del som får sex våningar. Alla lägenheter får balkong eller uteplats.

LÄS ÄVEN Många timmars debatt i KF

Den rödgrönrosa politiska majoriteten lyfter fram att bygget ger ett välkommet tillskott av omkring 100 allmännyttiga hyresrätter i området, vilket innebär en ökning med drygt 15 procent av beståndet i området.

Kostnaden för de nya hyreslägenheterna landar på 319 miljoner kronor och byggherre är AB Svenska Bostäder.

Dalen 21 är en del av Stockholms stads mål att bygga 140 000 nya lägenheter till 2030. Byggstarten planeras till 2019.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den borgerliga alliansen röstade också för bygget men påpekar i ett särskilt uttalande att de vänder sig emot majoritetens stopp för ombildningar i allmännyttan. Enligt oppositionen är det bästa sättet att få in pengar i stadskassan för att finansiera nybyggen.

Svenska bostäder räknar med att en detaljplan kan gå ut på granskning innan sommaren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

SL-kortet gäller inte på båtar till skärgården

Nyheter Därför ändras reglerna lagom till sommaren Sedan årsskiftet har det varit möjligt för resenärer att använda SL:s periodkort även på Waxholmsbåtarna. Men sommartid är det andra regler som gäller.tisdag 19/6 21:00