Beslutat: Här ska det byggas 500 nya bostäder

Det ska byggas 500 nya bostäder längs Årstalänken, enligt ett nytt beslut. Men långtifrån alla är glada. "Det här är ett de sämsta ärendena vi haft", säger Joakim Larsson (M).

  • Publicerad 21:17, 27 nov 2017

Det är Årstastråket etapp 2 som kommunfullmäktige nu beslutat om. Etappen innehåller tre detaljplaner, för Glavsfjorden, Sävlången och Ormlången och innehåller totalt cirka 500 lägenheter och tre förskolor.

Hälften av lägenheter är bostadsrätter och hälften är hyresrätter. Nära hundra av hyresrätterna ska vara studentbostäder.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Planerna har varit uppe för beslut en gång redan men då kostnaderna stigit fattas nu ett nytt, reviderat, genomförandebeslut.

Utgifterna har ökat bland annat på grund av tekniskt komplicerade arbeten med spårportar under tvärbanan.

Projektet som helhet väntas dock ge staden stora intäkter och väntas stärka de ekologiska stråken mot Årsta skog samt koppla samman Årsta med omgivande områden och Årstafältet.

Den borgerliga oppositionen i Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet anser att exploateringsgraden i projektet är för låg och reserverade sig mot beslutet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det här är ett av de sämsta ärendena vi har inom stadsbyggnad just nu. Detta eftersom det innebär att man bygger förort istället för stad. Det är punkthus och halvöppna lösningar. Man har gjort allt för att undvika att bygga stad, säger Joakim Larsson.

Jan Valeskog (S), nytt stadsbyggnadsborgarråd, säger att ingen vill försena projektet varför de lagakraftvunna detaljplanerna bör genomföras.

– Det är viktigt att vi får fram det här ärendet, säger han.

SD anslöt sig till den borgerliga reservationen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Planen för gamla biblioteket i Fruängen

Nyheter "Vi ser ett stort intresse" Mat och dryck, service och vård – det är vad centrumägaren i Fruängen tänker satsa på i de lokaler som nu står tomma.lördag 17/3 7:30

Nu rustas Högdalens simhall för 160 miljoner

Nyheter Staden gör nytt försök: "Ska bli toppmodernt" Staden lägger 160 miljoner kronor på att renovera Högdalens simhall. I sommar stänger bassängdelen och kommer inte att öppna igen förrän om två år.fredag 16/3 15:05