Beslutat ikväll: Unika småbåtshamnen rivs

De stora protesterna och de många underskrifterna räckte inte för att rädda småbåtshamnen i Pålsundet. I kväll fastställdes beslutet om en rivning.

  • Publicerad 21:56, 19 feb 2018

Vi har tidigare berättat att rasrisken vid Pålsundet längs Söder Mälarstrand är så allvarlig att stora ingrepp måste göras för att säkra vägen längs den unika båtkanalen. Planen har dock väckt starka protester eftersom bryggor och träd ska tas ned för att säkra strandpromenaden. Men långa namnlistor och starka protester räckte inte.

I kväll fattades beslut i kommunfullmäktige om att gå vidare med planerna. Daniel Helldén (MP) vidhöll under måndagskvällen att det är ett av de svåraste beslut han någonsin fattat.

– Det är en fantastisk miljö och jag har full förståelse för de 20 000 som skrivit på protestlistan. Men det finns inget alternativ, sa han i kommunfullmäktige under måndagskvällen.

Efter krav från Sverigedemokraterna genomfördes en votering i ärendet. En stor majoritet, 77 ledamöter mot 17, röstade ja till den rödgrönrosa majoritetens förslag. Liberalernas motförslag som fick 17 röster innebar även det att göra förstärkningsarbetena men att ge båtklubben större inflytande över arbetet.

Planen är att sätta igång arbetet i höst. Det ska sen fortsätta under hela 2019 och början av 2020.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Pålsundet. Stora ingrepp måste göras för att säkra vägen längs den unika båtkanalen Foto: Erik Simander

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.