Tror på lösning. Kulturborgarråd Mirja Räihä tror inte det kommer bli några problem att hitta nya lokaler till Kulturskolans dans- och musikundervisning på Södermalm. Foto: Karin Nilsson

Beslutat: Så ska Medborgarhuset renoveras

Nu är beslutet fattat. Renoveringen av Medborgarhuset ska gå vidare.

  • Publicerad 19:44, 11 dec 2017

Det blev ja till det reviderade genomförandebeslut iför renoveringen av Medborgarhuset på mötet i kommunfullmäktige på måndagskvällen.

Unika bilder: Tomma Medborgarhuset inifrån

Beslutet innebär att det kommer att kosta skattebetalarna en miljard kronor att renovera Medborgarhuset istället för de 670 miljoner som tidigare beslutats.

När byggnaden öppnas igen 2020 kommer Kulturskolans dans- och musikverksamhet inte längre får plats, som StockholmDirekt avslöjat här.

Enligt det nya kulturborgarrådet Mirja Räihä (S) ska verksamheten inte behöva flytta långt. På mötet i kommunfullmäktige lovade Mirja Räihä att Kulturskolan ska få stanna på Södermalm.

– Det blir musik- och dans på Södermalm. Kanske inte i just de här lokalerna men man ska inte vara orolig, sa Mirja Räihä.

S-toppens svar om haveriet med Kulturskolan

Oppositionen i den borgerliga alliansen backade från sitt tidigare krav om att återremittera ärendet på grund av att M, L, C och KD inte vill försena bygget ytterligare. Partiernas reserverade sig istället.

Mikael Valier (KD) kritiserade fördyringen och hanteringen i helhet.

– Den S-ledda majoriteten har sjabblat bort Debaser och sjabblat bort Göta Källare och måste nu hitta andra kommersiella aktörer. Tack för det, sa Mikael Valier (KD) ironiskt.

Fördyring

Från början räknade staden med att renoveringen skulle kosta under 500 miljoner kronor. Prognosen har därefter räknats upp till först 670 miljoner kronor och nu till en miljard kronor.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.