Säger nej. Dag Larsson (S), Håkan Jörnehed (V) och Ewa Larsson (MP) tycker att valet av plats är dåligt. Även M säger nej. Foto: Pressbilder / Direktpress

Beslutat: Sprutklinik vid förskola stoppas

Beslutet om en sprutklinik vid Gullmarsplan stoppas i sista stund. Politikernas villkor: prata med stadsdelen innan man spikar en ny plats. Men Liberalerna utesluter inte att det blir lokalen intill förskolan.

  • Publicerad 11:36, 19 dec 2017

Förslaget om att öppna en sprututbytesklinik precis intill en förskola vid Gullmarsplan hejdades på mötet i hälso- och sjukvårdsnämnden i morse.

Beslutet som fattades innebär att landstinget måste föra en dialog med berörda stadsdelsnämnder och andra som bedriver verksamhet i området innan en ny plats föreslås. Det planeras också för ett öppet möte innan det definitiva beslutet om sprututbytets placering tas.

– Jag är glad att vi har kunnat nå en bred, blocköverskridande majoritet i hälso- och sjukvårdsnämnden för att utöka verksamheten med en filialmottagning, säger Anna Starbrink, (L), ordförande i landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd.

Sprututbyte vid Gullmarsplan kan stoppas

– Lokaliseringen är ett beslut för verksamheten och det är viktigt att man kan säkerställa trygghet i omgivningen och svara på oroliga frågor. Därför är det viktigt med en dialog innan det slutliga beslutet om lokalisering fattas. Men det kan fortfarande bli den här lokalen, tillägger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Både sprututbytet och den nya placeringen, som till slut väljs, ska utvärderas och följas upp, enligt beslutet. En sådan utvärdering ska genomföras efter ett halvår, vilket beräknas bli under september 2018.

Samtidigt säger de att sprututbytesverksamheten ska permanentas och behöver utökas och att man välkomnar att en ny enhet startar.

Alla partier i nämnden var eniga i beslutet utom Moderaterna som inte vill ha något sprututbyte alls.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm kan få färre stadsdelar

Nyheter Nya grönblå styret vill göra en stor omorganisation Det nytillträdda grönblå styret i Stadshuset har planer på att slå ihop och minska antalet stadsdelar i Stockholm. "Organisationen behöver bli effektivare".torsdag 18/10 11:24

Huddingevägen stängs av efter olycka

Nyheter Lastbil i olycka mellan Flemingsberg och Tullinge – Trafikverket: "Välj en annan väg" Flera fordon har varit inblandade i en olycka på Huddingevägen mellan Flemingsberg och Tullinge. Trafikverket har stängt av vägen och leder om trafiken.torsdag 18/10 10:56