Besluten: Apple får vänta – men planerna för Passagenhuset fortsätter

Det blev inget beslut om Apples planerade butik i Kungsträdgården. Däremot får Pembroke gå vidare med sina planer för Passagenhuset i City.

  • Publicerad 19:42, 15 mar 2016

Ett nytt tolvvåningshus planeras i hörnet Mäster Samuelsgatan/Regeringsgatan. Politikerna i stadsbyggnadsnämnden röstade igenom ett start-PM på tisdagseftermiddagen.

LÄS ÄVEN Ödesmöte ikväll om tre kontroversiella byggen

Det är det amerikanska fastighetsbolaget Pembroke som vill bygga på platsen. Man har arbetat i tre år med förslaget och kommer att bjuda in stockholmarna till så kallade "walkshops" för att göra dem delaktiga i projektet. Liberalerna är kritiska till förslaget som det ser ut i dag.

– Byggnaden är för hög och bred och det är för få bostäder, säger Björn Ljung (L), ledamot i stadsbyggnadsnämnden

"Välskriven startpromemoria"

– Det är en välskriven startpromemoria som tar upp hela den historia och problematik som finns i kvarteret. Diskussionen om höjden är välkänd för Pembroke och en av de frågorna som måste skötas i den vidare processen, har Tomas Rudin, Pembrokes presstalesman, sagt till StockholmDirekt tidigare.

Under stadsbyggnadens möte på tisdagen skulle det även ha fattats ett beslut om Apples planer på butik i Kungsträdgården. Men ärendet bordlades.

– Det var ett klokt beslut eftersom förslaget innebär en så pass stor förändring, men det är ett bra initiativ av Apple att förändra platsen, säger Björn Ljung (L).

LÄS ÄVEN

Apple har fått Stockholm att lägga locket på om nya butiken

Så här stort vill amerikanerna bygga i City

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.