Inställt. Det blir inget valborgsfirande vid Gläntan i år, med anledning av coronaviruset. Genrebild. Foto: Charlotte Årling

Beslutet: Ingen valborg vid Gläntan i vår

Vändorna kring valborgsfirandet vid Gläntan har varit många. Nu tvingas arrangörerna ställa in evenemanget på grund av coronaviruset. Men de hoppas kunna anordna annat skoj för Spångaborna i framtiden.

  • Publicerad 11:02, 13 mar 2020

Vi var precis i takt med att söka alla tillstånd.

Vi berättade senast för ett par dagar sedan om planerna för valborgsfirandet vid Gläntan, som skulle genomföras av Spånga Basket och Solhems Villaägareförening. Men nu ställs evenemanget in, med anledning av coronaviruset. 

– Vi var precis i takt med att söka alla tillstånd, men eftersom det är förbjudet nu så finns det ingen chans, säger Marc Möller, klubbchef på Spånga Basket. 

Förbudet mot evenemang med över 500 personer, vilket var Folkhälsomyndighetens förslag, klubbades av regeringen under onsdagen.

– Förbudet är straffsanktionerat, den som ändå ordnar en sådan sammankomst riskerar böter eller fängelse, sa justitieministern Morgan Johansson på en presskonferens enligt SVT Nyheter. 

"Spånar nya idéer"

Trots att valborgsfirandet ställs in, vill arrangörerna gärna samla ihop Spångaborna vid senare tillfälle. 

– Vi försöker spåna på lite nya idéer och tittar på om man kan göra någonting i slutet av sommaren. Vi vill gärna göra något för området, det är sånt som ökar sammanhållningen, säger Marc Möller.  

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt