Besöksförbud på Lasarettet och Ackis

Region Uppsala inför besöksförbud på samtliga vårdavdelningar på länets sjukhus. Det beslutade den tillförordnade regiondirektören under onsdagskvällen. – Har man närstående eller familjemedlemmar som är inlagda för vård innebär det här att man inte kan besöka dem i nuläget, säger Mikael Köhler, tf hälso- och sjukvårdsdirektör.

  • Publicerad 12:49, 12 mar 2020

Under onsdagseftermiddagen fattade tf regiondirektör Thomas Thunblom utifrån Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer, gällande spridningen av coronaviruset, fattat beslut om att införa besöksförbud på Region Uppsalas vårdavdelningar. Beslutet omfattar avdelningar vid Akademiska sjukhuset, Lasarettet i Enköping och närvårdsavdelningar med inneliggande patienter.
– Har man närstående eller familjemedlemmar som är inlagda för vård innebär det här att man inte kan besöka dem i nuläget, detta av hänsyn både till våra patienter och våra medarbetare. Vi måste skydda våra patienter och vidta alla åtgärder vi kan för att förhindra att vi får in smittan i vår verksamhet, säger Mikael Köhler, tf hälso- och sjukvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Finns undantag


Beslutet gäller tills vidare. Undantag kan göras för närstående till kritiskt sjuka patienter om besökare inte har luftvägssymtom. I sådana fall ska man rådgöra med respektive avdelning.
Besöksförbudet gäller inte föräldrar till barn som vårdas på sjukhus.

Beslut. Besöksförbud infört på samtliga vårdavdelningar på länets sjukhus. Foto: Arkiv

Tekniska problem – Vårdguidens provsvarstjänst ligger nere

Nyheter Tekniska problem gör att invånare i Region Uppsala för närvarande inte kan ta del av sina provsvar via e-tjänsten Journalen på 1177 Vårdguiden. Felet som är nationellt har pågått sedan i tisdags. –...torsdag 6/8 14:55

Satir i bygdegården

Nyheter Vandringsutställningen ”Vässa pennan” är på turné genom Sverige. I veckan stannar den till på Österundagården utanför Enköping.onsdag 5/8 9:01