Betongsuggor stoppar cyklister efter olycka

En cyklist och ett byggfordon krockade för ett par veckor sedan på Bobergsgatan vid infarten till en byggarbetsplats i Norra Djurgådsstaden. Nu agerar staden genom att stänga igen cykelbanan med betong.

  • Publicerad 11:08, 26 sep 2018

Hindren, så kallade TA-balkar, sattes dit på gång- och cykelbanan efter olyckan och fick cykelexperten Krister Isaksson att reagera negativt. Han menar att att det snarare är byggtrafiken som borde regleras vid passagen och att hindren dessutom får cyklister att cykla ute i gatan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att de saknar reflexer och är svåra att se i mörker, är ett annat problem enligt Krister Isaksson. Trafikkontoret som satt ut hindren försvarar metoden och förklarar att det är en tillfällig lösning som man ville få på plats snabbt på grund av olycksrisken.

"Cyklisterna som kommer från Ropstens cirkulationsplats kommer mycket snabbt fram till infarten och hamnar i en "död" vinkel för ett längre fordon. Detta är en temporär åtgärd medan vi utreder andra lösningar. Avsikten är inte att hindra cyklisterna utan att värna om deras säkerhet i syfte att få ned farten på riskbenägna platser", skriver trafikkontorets presskontakt Erik Söderberg i ett mejl till tidningen.

Att begränsa eller hindra byggtrafiken kan vara ett alternativ enligt trafikkontoret.

"Vi har flera alternativ på bordet men vi måste säkerställa att dessa är genomförbara. Ett sådant alternativ är att signalreglera byggtrafiken" skriver Erik Söderberg.

Stopp. Här får cyklisterna sakta ned för byggtrafiken. Foto: Johann Bernövall

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre skadade efter vansinnesfärd i innerstan

Nyheter Drograttfylla misstänks ligga bakom olyckan Efter en trafikolycka på Hornsgatan på Södermalm har tre personer förts till sjukhus. En misstänkt drograttfull kvinna ska ha kört in i en husfasad, rapporterar Aftonbladet.onsdag 17/10 19:10

Pekka Heinos klagomål stoppar kyrkklockor

Nyheter Tv-kändisen: "Tystnad är en bristvara i Stockholm" TV-kändisen Pekka Heino tröttnade på störande kyrkklockor. Ett bostadsklagomål senare så har grannkyrkan nu begränsat antalet ringningar.onsdag 17/10 18:42