SKOTTLOSSNING. I 26 timmar var stora delar av Ör avspärrat. Natten till måndagen greps mannen i lägenheten Foto: Jonny Andersson

Beväpnad man i Ör gav upp

Vid 3-tiden natten till måndagen kunde polisen börja häva avspärrningarna i stadsdelen Ör i Sundbyberg. Detta sedan en man, som barrikaderat sig med jaktvapen i en lägenhet, givit upp och omhändertagits.

  • Publicerad 10:25, 18 nov 2019

I 26 timmar var Ör i helgen avspärrat för obehöriga och boende informerades om att det pågick en massiv polisinsats. Insatsen startade natten till söndag sedan en man avlossat skott inne i lägenheten. Strax innan hade mannens flickvän flytt lägenheten.

Under hela lördagen pågick sedan försök att förhandla med mannen, samtidigt som polisen stängde av samtliga infarter. Nere på Örvallen gick det exempelvis inte att ta sig längre än till Sundbybergs rackethall.

Mannen ska enligt uppgift skjutit mot lägenhetsdörren när polisen försökte ta sig in.

Lugnt gripande

Vid 3-tiden i natt kunde dock polisens regionala insatsstyrka ta sig in i lägenheten och under lugna former gripa mannen. Mannen är i ett inledningsskede misstänkt för brott mot vapenlagen.

Polisen kunde häva en betydande del av avspärrningarna, men i anslutning till flerfamiljshuset fortsätter arbetet med att söka igenom lägenheten.

Ingen ska ha kommit till fysisk skada i samband med händelsen

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Färdig bro öppnas tidigast 2022

Nyheter Knyter samman kollektivtrafiken mellan Ursvik och Rinkeby Den kunde öppnats för busstrafik 2017, nu är det beslutat att vägbron mellan Rinkeby och Ursvik förblir bommad fram till 2022.fredag 13/12 11:53

Puben som går "bananas" med julpyntet

Nyheter "Vi har nog tolv burar och 20 Ikea-kassar med julgrejer" Innan han tar ut pensionen ska Stefan Lager julpynta puben till den grad att det nätt och jämnt går att komma in. Årets pynt på Bishops Arms har bara en brist – "några partier är för mörka".torsdag 12/12 11:50
Stockholm Direkt