Vill nå ut. Biblioteken hoppas kunna öka läsningen bland ungdomar och äldre. Foto: Most Photos

Bibblan får en halv miljon – och flyttar

Danderyds bibliotek har fått en halv miljon från Kulturrådet. För pengarna ska man anställa en biblioteksutvecklare för att nå ut till tonåringar och äldre.

  • Publicerad 13:16, 27 nov 2018

– Jag är jätteglad över att vi nu får möjlighet att lägga extra kraft på att utveckla våra fina bibliotek, säger Danderyds kultur- och bibliotekschef Kerstin Hassner.

Pengarna ska gå till att anställa en biblioteksutvecklare.

– Hur når vi på bästa sätt ungdomar och äldre i Danderyd? Vi når ut till barnen bland annat via förskolorna, men hur når vi tonåringar? Den som anställs ska också vara med och skapa framtidens bibliotek, säger Kerstin Hassner.

Det handlar bland annat om biblioteket i Mörby centrum, som ska flytta till nya och större lokaler i centrumet. Det ska stå klart 2021.

– Det blir lite större lokaler som ligger bättre till, och det kommer att finnas lokaler i anknytning till biblioteket som passar för evenemang.

Redan till våren kommer ombyggnaden börja, och biblioteket flyttar in i tillfälliga lokaler.

Det låter jobbigt att flytta ett bibliotek?

– Ja det är ganska jobbigt kan jag tala om. Ett väldigt planerande och det är mycket att tänka på. Biblioteket ska ju fungera för dem det är till för, och vara en oas och en mötesplats för människor, säger Kerstin Hassner.

 

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt