Vill nå ut. Biblioteken hoppas kunna öka läsningen bland ungdomar och äldre. Foto: Most Photos

Bibblan får en halv miljon – och flyttar

Danderyds bibliotek har fått en halv miljon från Kulturrådet. För pengarna ska man anställa en biblioteksutvecklare för att nå ut till tonåringar och äldre.

  • Publicerad 13:16, 27 nov 2018

– Jag är jätteglad över att vi nu får möjlighet att lägga extra kraft på att utveckla våra fina bibliotek, säger Danderyds kultur- och bibliotekschef Kerstin Hassner.

Pengarna ska gå till att anställa en biblioteksutvecklare.

– Hur når vi på bästa sätt ungdomar och äldre i Danderyd? Vi når ut till barnen bland annat via förskolorna, men hur når vi tonåringar? Den som anställs ska också vara med och skapa framtidens bibliotek, säger Kerstin Hassner.

Det handlar bland annat om biblioteket i Mörby centrum, som ska flytta till nya och större lokaler i centrumet. Det ska stå klart 2021.

– Det blir lite större lokaler som ligger bättre till, och det kommer att finnas lokaler i anknytning till biblioteket som passar för evenemang.

Redan till våren kommer ombyggnaden börja, och biblioteket flyttar in i tillfälliga lokaler.

Det låter jobbigt att flytta ett bibliotek?

– Ja det är ganska jobbigt kan jag tala om. Ett väldigt planerande och det är mycket att tänka på. Biblioteket ska ju fungera för dem det är till för, och vara en oas och en mötesplats för människor, säger Kerstin Hassner.

 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Pepparkakshus ska lyfta Vallentunafond

Nyheter Vill uppmärksamma odiagnostiserade sjukdomar Har du bakat ett ståtligt, roligt eller udda pepparkakshus? I så fall kan det bidra till större kunskap om diagnostiserade sjukdomar.tisdag 18/12 16:56

Täbys simhopp sätter siktet på en SM-medalj

Nyheter ”Täby sim har väldigt många kvinnliga stjärnor” Hon har haft Täby simhall som ett andra hem sedan barnsben. Nu blickar Täbytjejen Cornelia Jerresand, 18, mot målet att kamma hem en SM-medalj.tisdag 18/12 13:13