Letar. Bibblan i Hässelby villastad behöver hjälp med att få upp en bokkista. Foto: Andrea Frisk

Bibblan: Hjälp oss att få fram vår bokskatt

Har du en gammal nyckel som ligger och skräpar någonstans? Då kanske du är bibblans räddare i nöden!

  • Publicerad 17:17, 16 jan 2019

Hässelby villastad bibliotek sitter i klistret. I somras under en bokfika för unga användes en kista för att förvara böcker i som nu inte går att få upp.

– Bibliotekarien råkade stänga kistan med nyckeln i. Så nu kommer vi inte åt böckerna där, säger Andrea Frisk, bibliotekarie.

Utlyser tävling

Nu utlyser de en tävling där folk som har gamla nycklar liggandes hemma får komma och testa dem i kistan. Enligt Andrea Frisk har tre, fyra stycken redan testat lyckan, men än så länge utan framgång.

– Det är ju så med gamla lås att det kan funka med en annan nyckel. Om man lyckas få upp låset får man självklart välja en bok som pris, säger Andrea Frisk.

Så maxar du värdet på bostaden i vår

Nyheter Mäklarna ger sina bästa tips Stort utbud, kräsna spekulanter och en avvaktande marknad. Här är mäklarnas bästa tips för att nå igenom bruset och maxa värdet på din bostad vid en försäljning i vår.torsdag 25/4 7:44

AVSLÖJAR: Världsstjärnan Max Martin öppnar "musikhus" i Stockholm

Nyheter Ska flyga in superstjärnor från Los Angeles Max Martin flyttar hem till Sverige. I alla fall sin arbetsplats. Den världsberömda musikproducenten och låtskrivaren har i hemlighet slagit till på två stora hus mitt i stan. För att bygga ett...onsdag 24/4 16:41