Letar. Bibblan i Hässelby villastad behöver hjälp med att få upp en bokkista. Foto: Andrea Frisk

Bibblan: Hjälp oss att få fram vår bokskatt

Har du en gammal nyckel som ligger och skräpar någonstans? Då kanske du är bibblans räddare i nöden!

  • Publicerad 17:17, 16 jan 2019

Hässelby villastad bibliotek sitter i klistret. I somras under en bokfika för unga användes en kista för att förvara böcker i som nu inte går att få upp.

– Bibliotekarien råkade stänga kistan med nyckeln i. Så nu kommer vi inte åt böckerna där, säger Andrea Frisk, bibliotekarie.

Utlyser tävling

Nu utlyser de en tävling där folk som har gamla nycklar liggandes hemma får komma och testa dem i kistan. Enligt Andrea Frisk har tre, fyra stycken redan testat lyckan, men än så länge utan framgång.

– Det är ju så med gamla lås att det kan funka med en annan nyckel. Om man lyckas få upp låset får man självklart välja en bok som pris, säger Andrea Frisk.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Brand i lägenhet på Östermalm

Nyheter Kvinna förd till sjukhus med rök- och brännskador Igår kväll vid 20-tiden fick räddningstjänsten larm om att det brann i en lägenhet på Östermalm. Branden är nu släkt och en kvinna är förd till sjukhus.fredag 22/2 7:33

Så blir vädret i Stockholm under sportlovet

Nyheter Tio dagars väderprognos Plusgrader, snöfattigt och strålande sol. Det är vädret som ser ut att dominera sportlovsveckan, enligt SMHI:s senaste prognos.fredag 22/2 7:00