Feelgood. Ofelia tipsar om böcker författade av Sollentunabor. Foto: Privat

Bibblan tipsar: Sollentunaförfattare till sommarens läsning

Bibliotekarien Ofelia Graah-Hagelbäck tipsar om böcker skrivna av Sollentunabor som passar bra i hängmattan under sommaren.

  • Publicerad 11:30, 1 jul 2020

Under sommaren tar många fram böckerna igen. Vill du läsa något som skriven av en Sollentunabo? Sollentunas egen bibliotekarie Ofelia Graah-Hagelbäck med kollegor ger tips på fem böcker som är skrivna av lokala författare.

– Vi har också intervjuat flera lokala författare, som Helene Oxhammar, Sara Molin och Risto Pakarinen. Det kan man ta del av på våra kanaler, som på youtube, om man vill veta mer, säger Ofelia Graah-Hagelbäck.

Som en öppen bok (Feelgood)

2020, 335 sidor, Sara Molin

En debuterande feelgoodroman om läraren Clara som kämpar med att skapa läslust i skolan för sina elever och träffar igen ungdomsförälskelsen Jonathan.

En dag, Jennifer (Feelgood)

2019 352 sidor

Risto Parkarinens ’En dag, Jennifer’ handlar om Peter som har kört fast i livet och med karriären. Han får dock en idé, om att flytta tillbaka till 1968, sitt pojkrum, och stänga av mobilen. Inte helt enkelt visar det sig.

Ljusets dotter (Skönlitteratur)

2011, 414 sidor.

Elisabet Nemerts bok om 1700-talet i Edsberg, vid Edsbergs slott om Maria. Marias enda riktiga glädje är musiken. I hemlighet spelar hon på morfaderns fiol, vilket kommer förändra hennes liv.

Stjärnorna sitter i min hand (Diktsamling)

2020, 52 sidor.

En diktsamlig av Lotta Lönnbäck. På ett känslosamt, kärleksfullt och trösterikt sätt beskriver hon sorgen i samband med sin mammas kamp med ALS, från sjukdomsbeskedet till mammans bortgång.

Ordentliga människor (Fakta)

2019, 138 sidor.

Sollentunabon, författaren och krönikören Linda Skugges senaste bok. En lovsång till ordentliga människor. Hon berättar humoristiskt och ömsint om det ordentliga, och ställer mot det gränslösa och respektlösa.

Vad är viktigt när man väljer en sommarbok?

– En del vill ha feelgood, andra vill ha lite tyngre. Det kan vara bra att välja något man inte brukar läsa när man har tid att reflektera över boken i hängmattan. Det är bra att passa på under sommaren, säger Ofelia Graah-Hagelbäck.

Boktips

Vill du ha tips på mer läsning? Det går att följa Sollentuna bibliotek via instagram och facebook. Där har de bland annat intervjuer med lokala författare: ”Varje ny följare våra digitala kanaler kan vinna bokpriser fram till den 1 september” skriver biblioteket.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Skott avlossade i Sollentuna i natt

Nyheter En utredning om grovt vapenbrott har inletts Natten mot fredagen avlossades skott i närheten av Sollentuna centrum. Ingen ska ha skadats vid händelsen och polisen har inlett en utredning om grovt vapenbrott.fredag 7/8 9:17

Stjärnorna jagar rekord på Vallen

Nyheter Eliten möts i årets Sollentuna GP Snart möts eliten inom friidrotten på Vallen i Sollentuna. Här är listan över några av deltagarna under tävlingen på måndag - och som tippas slå gamla svenska rekord.torsdag 6/8 14:12

SM-guld till tvillingar från Sollentuna

Nyheter "Stort! Det känns så himla roligt!" Sanna och Tina Thurin från Sollentuna Volleybollklubb tog hem SM-guldet på Tylösand under den gångna helgen.måndag 3/8 17:27
Stockholm Direkt