Veckans tips från Järfälla bibliotek.

Bibblan tipsar: Tre böcker för den som vill tänka till

En sorglig historia om att bli vegetarian, svarta hål i rymden och mänsklighetens framtid. Linnéa Forslund, bibliotekarie i Järfälla, tipsar om tre bra böcker.

  • Publicerad 17:38, 1 sep 2017

Linnéa Forslund är veckans tipsare från Järfälla bibliotek.

Vegetarianen

Han Kang

Intressant, sorglig och tänkvärd berättelse om Yeong-hye som plötsligt bestämmer sig för att bli vegetarian. Hon förklarar att hon hade en dröm. Hennes beteende sätter omgivningen ur spel. Det finns många lager i berättelsen att skala igenom om man vill analysera ordentligt, och det vill man väl?

Svarta hål

Bengt Gustafsson

Finns det något intressantare än rymdens svarta hål? I den här boken får vi bekanta oss med fantasieggande begrepp som: händelsehorisont, singularitet och gravitationsvågor. Den ger också en omfattande historik över vetenskapens historia och allt som lett fram till det vi vet om svarta hål idag.

Homo deus

Yuval Noah Harari

Ska du läsa bara en bok i år – läs den här! Möjligen kan du läsa författarens första bok om mänsklighetens historia också: ”Sapiens”. Den här boken handlar om framtiden för mänskligheten. Artificiell intelligens, biologi, nya sätt att leva. Oerhört pedagogiskt framställda fakta och resonemang.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Jakobsbergs kvarn ska byggas upp igen

Nyheter Kan stå klar 2019 Frågan om att bygga upp kvarnen i Jakobsberg, som brann ner 2005, är en hjärtefråga för många Järfällabor. Samma vecka som valet i september ska återuppbyggnaden tas upp i kommunstyrelsen.torsdag 21/6 14:34

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42