Ny utställning. Bibliotekarien Olga Beletski vill ha in Högdalenbornas bilder från livet under pandemin. Foto: Jannie Flodman/privat

Bibblan vill veta hur Högdalenborna klarar pandemin

Hallå där, Olga Beletski på Högdalens bibliotek, som har börjat samla in texter och bilder från Högdalenborna om livet under coronakrisen.

  • Publicerad 16:10, 21 apr 2020

Vad kan man skicka in?

– Allt från foton och texter till pyssel, målningar och andra konstformer som kan kopplas till det vi upplever nu med corona. Hur ens liv och vardag påverkas. Stadsmuseet driver ett liknande projekt där de samlar in texter och foton från stockholmarna och vi vill göra samma sak lokalt. Samtidigt väljer vi att bredda det lite, fler uttrycksformer är välkomna.

Varför gör ni detta?

– Vi tänker att många sitter hemma nu på grund av corona, däribland många barnfamiljer, och då kan man lika gärna göra något kreativt, tillsammans eller själv. Sedan när allt det här är över kan vi samlas runt en utställning och prata om det och blicka tillbaka, vad var det egentligen som hände? Vi hoppas att vi får in många bidrag. Planen är att så småningom skicka vidare alltihop till Stadsmuseet där det kommer att bevaras för all framtid.

När och hur ska det visas?

– Det vet vi inte eftersom vi inte vet hur länge det här kommer att pågå. Men förhoppningsvis i höst, på Högdalens bibliotek. Under tiden är det bara för folk att skicka in sina verk. Alla i Högdalen med omnejd är välkomna att skicka in sina alster, barn och vuxna.   

Mejla ditt bidrag till olga.beletski@stockholm.se, eller skicka per post till Biblioteket, Högdalsgången 10, 124 54 Bandhagen eller lämna över personligen till personalen på Högdalens bibliotek (om du är helt frisk och symtomfri).

Stadsmuseets projekt hittar du här.