Läcka. Kulturhuset har drabbats av en vattenskador. Foto: Linda Lundberg

Bibliotek för barn öppnar i Konsthallen

En vattenläcka i Kulturhuset tvingar plan 5 att hållas stängd. Än går det inte att säga när vattenskadorna kan vara åtgärdade, men ett barnbibliotek öppnar i Konsthallen så länge.

  • Publicerad 16:18, 5 dec 2018

Läckan kom från en toalett på plan 5 som var ur funktion. Under natten till måndagen förra veckan svämmade den över och förstörde både golv och väggar på flera plan.

– Det är faktiskt mycket värre än vad jag trodde att det kunde bli. Vattnet kryper in på små ställen. Det är ingen fara att vistas i huset, men det måste ju åtgärdas. Barnavdelningen på plan 5 vågar vi inte ha öppen för barn och ungdomar, säger Magnus Carlberg, kulturenhetschef på Upplands-Bro kommun.

Barnbibliotek i Konsthallen

Plan 4 har också skadats, men där har man lagt ut mattor, så biblioteket håller öppet ordinarie tider.

Barnverkstaden på plan 5 har flyttat ner till plan 2. Vissa saker har flyttats fram i tid och en del går inte att genomföra, men några utförs på plan 2.

I slutet av denna vecka eller början på nästa flyttar barnbiblioteket ner till Konsthallen. Den senaste utställningen är slut och det står ingen ny på tur.

När Kulturhuset kan ha öppet helt som vanligt igen är oklart. Just nu ligger bollen hos fastighetsägaren Uppland-Brohus och försäkringsbolaget som ska göra en utredning.

– Förmodligen måste det läggas om golv, säger Magnus Carlberg.

Håll i mobiltelefonerna!

En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

De öppnar – mitt i krisen

"Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt