Biblioteken i Spånga och Hässelby villastad håller stängt i åtta veckor under sommaren. Foto: Lotten Engbom/Mikael Andersson

Bibliotek håller stängt i Västerort i sommar

I sommar håller Hässelby villastads och Spångas bibliotek stängt längre än vanligt. I hela åtta veckor kommer boksugna få leta sig till andra bibliotek.

  • Publicerad 15:23, 29 maj 2019

Förra året var biblioteket i Hässelby villastad sommarstängt i två veckor. I år blir det längre.

– Det är en rekordstängning på åtta veckor. Det är tråkigt att vi på biblioteket inte fått vara med och tycka till om det, det bara damp ned som en bomb, säger Anders Nilsson, bibliotekarie på Hässelby villastads bibliotek.

Samma gäller för biblioteket i Spånga som också håller stängt i åtta veckor. På biblioteken i Hässelby gård och Vällingby blir öppettiderna istället längre, de håller öppet hela sommaren. Den som vanligtvis reserverar böcker i Hässelby villastad får leta sig till de sommaröppna biblioteken.

– Men det är synd att vi håller stängt. Vi ligger utanför tunnelbanesystemet och det är många äldre och unga som kanske inte kan ta sig till Hässelby gård eller Vällingby, säger Anders Nilsson.

Bokcykel

För de som vill låna böcker i Hässelby villastad eller Spånga i sommar finns ändå lite hopp. Nytt för i år är nämligen en bokcykel som ska åka runt i områdena. I Hässelby-Vällingby kommer cykeln att fokusera lite extra på badplatser och parklekar.

– Vi kommer vara ute och jobba mobilt. Vi har skaffat en packcykel så vi ska ta oss ut till badstränder och parklekar i närheten av Åkermyntan och Hässelby villastad.

Två halvdagar i veckan kommer cykeln fara runt i området.

– Det känns kul att jobba uppsökande, det vill vi jobba mer med, säger Anders Nilsson.

I höst kommer Spånga och Hässelby villastads bibliotek hålla öppet som vanligt.

Bibliotekens öppettider i sommar

Hässelby villastads bibliotek

Stängt vecka 26–33

Spånga bibliotek

Stängt vecka 26–33

Vällingby bibliotek

Öppet mån–fre hela sommaren

Hässelby gårds bibliotek

Öppet mån–fre hela sommaren

Blackebergs bibliotek

Öppet måndag och onsdag i sommar

Visa merVisa mindre

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt