Helene Neuss och Sasa Tkalcevic framför den nya tatueringsstudion som öppnar på Sigtunagatan 11/12. Foto: Linda Gren

Big Brother-stjärna öppnar studio i Vasastan

Han har vunnit dokusåpan Big brother i Kroatien. Nu öppnar Sasa Tkalcevic tatueringsstudio och galleri i Vasastan.

  • Publicerad 18:37, 30 nov 2017

På Sigtunagatan 13 där det i 32 år låg en frisörsalong håller Sasa Tkalcevic och vännen Helene Neuss på att ställa i ordning inför att Art Arrow Tattoo öppnar den 11/12. I sitt hemland Kroatien är Sasa Tkalcevic ett känt namn i tatuerarkretsar. Han har bland annat varit "gästartist" i flera tyska städer.

– Jag har ritat och målat sedan jag var liten och har tjugo års yrkeserfarenhet, säger han.

Förutom att tatuera så målar Sasa Tkalcevic tavlor som han kommer att ställa ut i studion. I mars förra året kom han till Sverige och bestämde sig för att flytta hit med sin familj.

– Många kreatörer i Kroatien som har verkat i Sverige har kommit tillbaka och sagt att det är lite trist här ur ett konstperspektiv. Jag antar en utmaning när jag ser en. Utgångsläget ska inte vara att "det här är grått", det ska vara "vad är det jag ser?". Det finns så otroligt mycket vackert här, man behöver inte stirra ner i asfalten, säger Sasa Tkalcevic.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han berättar att det var en liknande känsla av sporre han fick inför att vara med i dokusåpan Big brother 2004. En tävling som går ut på att bli filmad dygnet runt inne i ett hus med personer man inte känner och där han slutade som vinnare.

– Jag tror att skälet till att jag vann var min öppenhet och att jag inte allierade mig, säger Sasa Tkalcevic.

Hans vän Helene Neuss jobbar med att hjälpa folk från Balkan med administration när de flyttar till Sverige. Det var så de lärde känna varandra och Helene bor i porten snett över Sigtunagatan. Det är också hon som hjälper till att tolka under denna intervju.

– Vi blev snabbt bra vänner. Han brukar säga "alla vill vinna en miljon på lotto, men jag har vunnit Helene", säger Helene Neuss, vars smycken kommer att säljas i tatueringsstudion.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53

Populär pub på Söder blir av med tillståndet

Nyheter Får inte längre sälja alkohol En av Södermalms populära kvarterskrogar tappar tillståndet att sälja alkohol. Anledning: ekonomin har missköts grovt, och man har smitit från skattenfredag 16/3 17:10