Bikuporna i Cedergenska parken. Foto: Helle Kikerpuu

Bikupor söndersparkade i Danderyd: "Bina fryser ihjäl fort"

Under gårdagseftermiddagen vandaliserades bikuporna i Cedergrenska parken, Danderyd.

  • Publicerad 09:33, 30 nov 2017

Det var igår eftermiddag som det upptäcktes att bikuporna i Cedergrenska parken vandaliserats.

– Det finns tydliga spår på platsen och ett av bisamhällena är helt söndersparkat. De har även börjat sparka på en till av kuporna, men inte lyckats totalförstöra det. Händelsen är polisanmäld, säger Karin Almén, stadsträdgårdsmästare på Danderyds kommun.

Bina hade gått i dvala över vintern.

–  Men eftersom hela kupan sparkades sönder så hamnade bina på marken och då fryser de ihjäl fort. Om också drottningen förolyckades så kommer samhället inte att överleva eftersom det är hon som lägger alla ägg, berättar Karin Almén.

– Det verkar som att det rör sig om en fyrhjuling, spåren tyder på det. De har åkt in från hamnen och åkt ut genom parken ser det ut som på spåren.

En av kuporna ska ha satts ihop igen, men ytterligare reparationer kommer att behövas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vem skickar dåliga DVD-filmer till Jocke?

Nyheter En gång fick han 300 stycken Varje vecka trillar det ner flera dvd-filmer genom brevlådan hemma hos Jocke som bor i Täby Kyrkby. Men han har inte beställt, vet inte vem som postar dem eller varför.fredag 15/12 20:08

Öppningsdags för Täbys nya tapasbar

Nyheter "Nästan fullsatt" Idag öppnar Täbys nya, och efterlängtade, tapasbar och gästerna har redan börjat strömma till. Lagom nervöst tycker ägaren Reza Jafaripour.fredag 15/12 15:33