Bikuporna i Cedergenska parken. Foto: Helle Kikerpuu

Bikupor söndersparkade i Danderyd: "Bina fryser ihjäl fort"

Under gårdagseftermiddagen vandaliserades bikuporna i Cedergrenska parken, Danderyd.

  • Publicerad 09:33, 30 nov 2017

Det var igår eftermiddag som det upptäcktes att bikuporna i Cedergrenska parken vandaliserats.

– Det finns tydliga spår på platsen och ett av bisamhällena är helt söndersparkat. De har även börjat sparka på en till av kuporna, men inte lyckats totalförstöra det. Händelsen är polisanmäld, säger Karin Almén, stadsträdgårdsmästare på Danderyds kommun.

Bina hade gått i dvala över vintern.

–  Men eftersom hela kupan sparkades sönder så hamnade bina på marken och då fryser de ihjäl fort. Om också drottningen förolyckades så kommer samhället inte att överleva eftersom det är hon som lägger alla ägg, berättar Karin Almén.

– Det verkar som att det rör sig om en fyrhjuling, spåren tyder på det. De har åkt in från hamnen och åkt ut genom parken ser det ut som på spåren.

En av kuporna ska ha satts ihop igen, men ytterligare reparationer kommer att behövas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15