Sabotage. På Täby Centrums parkering upptäcktes det att en skruv har skruvats in i en bils ena däck. Patrick Carlsson konfronterade en misstänkt man som snabbt försvann från platsen. Foto: Täby Nyheter / Patrick Carlsson

Bil utsatt för sabotage vid Täby Centrum

En bil på Täby Centrums parkering blev under fredagseftermiddagen utsatt för sabotage. En skruv satt i ena däcket. När en misstänkt gärningsman blev konfronterad flydde han snabbt från platsen.

  • Publicerad 15:05, 29 jun 2018

Vid halv ett-tiden på fredagseftermiddagen var Vallentunabon Patrick Carlsson på väg ut från Täby Centrum till sin bil. Då ser han en man som går mellan de parkerade bilarna och inte verkar ha någon specifik bil att gå till. Patrick får känslan av att mannen verkar lite skum, men när han tittar bort för en sekund, är mannen försvunnen. Patrick går vidare till sin bil. Men då ser han mannen sitta ihopkrupen vid framdäcket på en bil, några bilar bort.

– Jag ropade på honom och frågade vad han höll på med. Då reste han på sig och försökte gömma en skruvmejsel i handen, berättar Patrick.

En bil med utländsk registreringsskylt kommer då körandes, och mannen hoppar snabbt in i den. Patrick tar upp telefonen och fotar bilen och personerna vänder bort ansiktet för att inte hamna på bild.

Det visar sig att en skruv har skruvats in i bilens däck. När bilen kört iväg ringer Patrick polisen direkt för att anmäla registreringsnumret på förövarens bil, samt underrättar polisen om offrets bil. Polisen skulle i sin tur kontakta den drabbade.

– Vi skrev en lapp vi satte på den drabbade bilen om vad som hänt och lämnade våra telefonnummer. Efteråt gick jag runt och tittade på flera bilar men såg ingen annan som hade drabbats. Det känns olustigt att det händer, säger Patrick.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Swishkampanjade för barnen – då ställde Vallentunaborna upp

Nyheter "Vi får inga bidrag från kommunen" Fritidshjälpen i Vallentuna lever på bidrag från privatpersoner och föreningar. Deras swishkampanj drog in 11 541 kronor.torsdag 20/9 13:19

Nu startar högsäsongen för båtligor

Nyheter Internationella stöldligor Svenska båtmotorer är attraktiva byten för internationella stöldligor. Under vintermånaderna ökar antalet inbrott hos båtägarna.torsdag 20/9 11:24