JAKT. En polisjakt i Upplands Väsby slutade med att en bil voltade i lördags kväll. Föraren och de tre passagerarna verkar ha klarat sig oskadda. Foto: mostphotos

Bil voltade efter polisjakt

  • Publicerad 15:21, 12 okt 2018

En bilfärd fick ett snöpligt slut efter en polisjakt i Upplands Väsby under lördagskvällen. Bilen voltade och fyra personer blev instängda i bilen som hamnade på taket.

Föraren är misstänkt för rattonykterhet och vårdslöshet i trafik.

– Polisen såg ett fordon de ville stoppa och rutinkontrollera men bilen körde vidare så polisen påbörjade förföljande. Den körde då så vårdslöst att patrullen såg sig nödgade att förhindra fortsatt färd för att skydda tredje man så att de inte smällde in i någon, säger Johan Gustafsson, befäl vid Stockholmspolisens ledningscentral till Aftonbladet.

Polisbilen valde att preja bilen i låg hastighet för att få stopp på den vingliga färden. Bilen voltade då och hamnade på taket.

– Jag vet inte om man befann sig vid en backe eller dike, och att det är därför bilen voltat, säger Johan Gustafsson vidare.

Alla fyra fick hjälpas ut av räddningstjänsten, men varken förare eller passagerare verkar ha skadats. Bilens förare, en yngre man, togs med för provtagning och misstänks för rattonykterhet och vårdslöshet i trafik. De tre passagerarna i bilen kunde ta sig från platsen på egen hand.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Nyopererad Liljekvist missar drygt tre veckor

Sport Åström värvas in för att täcka upp för skadad Väsbyback Väsby IK får klara sig ett tag utan sin back Martin Liljekvist. Den resliga backen har nyligen opererat knät och blir borta minst två veckor. En ersättare har därför värvats in.torsdag 18/10 15:30

Ytterligare en vinter utan innefotboll

Nyheter Svårt att hitta rätt plats Behovet för att spela fotboll på vintern är stort i Väsby. Enligt kommunen vill man bygga en inomhuslösning för fotboll, men frågan är var.torsdag 18/10 12:25