JAKT. En polisjakt i Upplands Väsby slutade med att en bil voltade i lördags kväll. Föraren och de tre passagerarna verkar ha klarat sig oskadda. Foto: mostphotos

Bil voltade efter polisjakt

  • Publicerad 15:21, 12 okt 2018

En bilfärd fick ett snöpligt slut efter en polisjakt i Upplands Väsby under lördagskvällen. Bilen voltade och fyra personer blev instängda i bilen som hamnade på taket.

Föraren är misstänkt för rattonykterhet och vårdslöshet i trafik.

– Polisen såg ett fordon de ville stoppa och rutinkontrollera men bilen körde vidare så polisen påbörjade förföljande. Den körde då så vårdslöst att patrullen såg sig nödgade att förhindra fortsatt färd för att skydda tredje man så att de inte smällde in i någon, säger Johan Gustafsson, befäl vid Stockholmspolisens ledningscentral till Aftonbladet.

Polisbilen valde att preja bilen i låg hastighet för att få stopp på den vingliga färden. Bilen voltade då och hamnade på taket.

– Jag vet inte om man befann sig vid en backe eller dike, och att det är därför bilen voltat, säger Johan Gustafsson vidare.

Alla fyra fick hjälpas ut av räddningstjänsten, men varken förare eller passagerare verkar ha skadats. Bilens förare, en yngre man, togs med för provtagning och misstänks för rattonykterhet och vårdslöshet i trafik. De tre passagerarna i bilen kunde ta sig från platsen på egen hand.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Bra träning har vänt trenden

Sport Två raka segrar för Grimsta AIK Grimsta AIK har hittat rätt vinnarformel. Hög kvalité på träningen har medfört två raka segrar och laget har nu lämnat den akuta bottenstriden. Men mycket jobb återstår för att klara kontraktet. –...fredag 15/2 16:00

Rasmus Sörgardt har lämnat Väsby för spel i allsvenskan

Sport Ung kanadensare tätar backbristen Med några timmar till kvällens match mot Borlänge har Vilda Väsby tvingats släppa Rasmus Sörgardt, lagets offensivt bästa back, till Tingsryd. Klubben presenterar även ett nyförvärv i den...onsdag 13/2 17:00