JAKT. En polisjakt i Upplands Väsby slutade med att en bil voltade i lördags kväll. Föraren och de tre passagerarna verkar ha klarat sig oskadda. Foto: mostphotos

Bil voltade efter polisjakt

  • Publicerad 15:21, 12 okt 2018

En bilfärd fick ett snöpligt slut efter en polisjakt i Upplands Väsby under lördagskvällen. Bilen voltade och fyra personer blev instängda i bilen som hamnade på taket.

Föraren är misstänkt för rattonykterhet och vårdslöshet i trafik.

– Polisen såg ett fordon de ville stoppa och rutinkontrollera men bilen körde vidare så polisen påbörjade förföljande. Den körde då så vårdslöst att patrullen såg sig nödgade att förhindra fortsatt färd för att skydda tredje man så att de inte smällde in i någon, säger Johan Gustafsson, befäl vid Stockholmspolisens ledningscentral till Aftonbladet.

Polisbilen valde att preja bilen i låg hastighet för att få stopp på den vingliga färden. Bilen voltade då och hamnade på taket.

– Jag vet inte om man befann sig vid en backe eller dike, och att det är därför bilen voltat, säger Johan Gustafsson vidare.

Alla fyra fick hjälpas ut av räddningstjänsten, men varken förare eller passagerare verkar ha skadats. Bilens förare, en yngre man, togs med för provtagning och misstänks för rattonykterhet och vårdslöshet i trafik. De tre passagerarna i bilen kunde ta sig från platsen på egen hand.

Smedbydagen firar fem år – fullspäckat program på lördag

Nyheter Husdjursambulans, hoppborg och brandkår på familjedag Ta en hamburgare, fynda på loppis eller lyssna på Aya Baya Band. På lördag är det femårsjubileum för Smedbydagen, ett familjeevenemang som tidigare år har lockat hundratals Väsbybor.onsdag 22/5 18:55

200 markbränder i Stockholm – på ett dygn

Nyheter Brandförsvaret varnar för "viral lek" bland unga som tänder eld på vita luddet Det vita aspluddet har fått räddningstjänsterna i länet att rycka ut många gånger.onsdag 22/5 13:54
Stockholm Direkt