Foto: Mostphotos

Bilar och brott, bilar och brott

Det kunde ha slutat riktigt illa. Bilister tvingades väja mitt inne i Bålsta. Men till slut tog kvinnans resa slut.

  • Publicerad 12:10, 29 apr 2019

Söndag 19.00

E18

Drogbrott mm. Andra bilister slog larm när de såg hur bilen vinglade på motorvägen. Vid Ekolskrog på väg mot Bålsta körde den till och med in i mitträcket, men fortsatte.

En kvinna i 40-årsåldern från Enköping satt bakom ratten.

I Bålsta svängde hon in på Stockholmsvägen.

Där blev det ännu värre.

Andra bilister tvingades väja och köra in på sidogator då kvinnan körde i mötande körfält.

Kunde det bli värre? Jodå, det kunde det.

Inte en utan två gånger körde hon av vägen, men kom upp igen. Utanför en restaurang stannade hon och då kunde ett rådigt vittne ingripa och ta bilnycklarna från kvinnan.

Polis som anlände konstaterade att kvinnan var positiv på snabbtest och bilnycklarna omhändertogs. Hon var dock så påverkad att hon inte kunde förhöras utan togs i stället till sjukvård.

– Det var bara tur att det inte slutade riktigt illa, säger Jonas Rickeborn vid polisen.

Fredag kl 20.00 - 20:30

Centrumparkeringen

Smitning parkeringsskada. Åverkan har gjorts på en bil som stod parkerad på parkeringen utanför ICA i Bålsta. En stor repa har gjorts i lacken och det har blivit en buckla bak på höger sida.

Söndag 00:40 + 00.49

Kraftleden Bålsta

Alltså det där med droger och bilar. Här har vi två drogbrott inom nio minuter. Båda på Kraftleden.

Nummer 1: Söndag Kl 00.40 blir en man i 40-årsåldern som bor i Stockholm misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott samt grov olovlig körning då han inte har något körkort. Han är positiv på snabbtest.

Nummer 2: Söndag kl 00:49 blir en passagerare i en annan bil misstänkt för narkotikabrott, brukande. Han är i 25 årsåldern, ej hemmahörande i kommunen

Fredag 23:00

Stockholmsvägen

Drogbrott. Och ett drogbrott till som även det upptäcks då polis stoppar en personbil.

En manlig bilförare i 30-årsåldern, som inte bor i Håbo kommun, blir misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott och grov olovlig körning. Han var positiv på snabbtestet och fick lämna ifrån sig bilnycklarna så att han inte skulle kunna fortsätta sin färd.

Fredag mellan kl 06:45 och 1800

Ullevivägen, Bålsta

Försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel. Under fredagen tog sig okända in i en personbil som stod parkerad bakom resecentrum i Bålsta och försökte att starta bilen, men lyckades inte. Låskolven, tändningslåset, rattkåpa och andra plastdetaljer är skadade på bilen.

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt