NYTT. Lars Lindgren är politisk vilde efter att ha lämnat Miljöpartiet, men är ordförande för nya Sundbybergs Lokalparti. Foto: Michael Folmer

Bildar nytt parti efter MP-strid

De tidigare miljöpartisterna i kommunen har bildat ett nytt parti: Sundbybergs Lokalparti. – Nu när vi är utkörda ur styret öppnar vi upp en hand för alla, säger ordföranden Lars Lindgren.

  • Publicerad 09:16, 7 feb 2018

Sundbybergs Lokalparti har grundats av tidigare miljöpartister, däribland Lars Lindgren som är ordförande. Lars Lindgren är även ordförande i byggnads- och tillståndsnämnden, där presidiet har föreslagits bli entledigat.

Drygt 50 personer har det lokala partiet dragit till sig, enligt Lars Lindgren, men om det rör sig om faktiska medlemmar eller inte är svårt för honom att säga.

– Allt har gått snabbt, vi håller ännu på att formera oss, säger han.

– Vi ser en brist på lokal demokrati, säger Lars Lindgren som riktar kritik både mot Miljöpartiets distriktsstyrelse och kommunstyrelsens ordförande.

De vill inte låsa fast sig vid någon politisk inriktning och inte heller förekomma de diskussioner de har planerat att föra med invånare, föreningar och partier i kommunen. Lars Lindgren beskriver deras mål som "pragmatiska lösningar för sundbybergarnas bästa".

– Nu när vi är utkörda ur styret öppnar vi upp en hand för alla, säger han.

Själv lyfter han skolfrågan och att det är viktigt att få till en lokallösning för Duvboskolan och Örskolan. Lars Lindgren riktar kritik mot nuvarande styre utifrån att flytten av Duvboskolans mellanstadium till Ekbacken blivit försenad.

En internutredning har visat att gruppledaren och kommunalrådet Siyamak Sajadian Sasanpour utsatt anställda på stadshuset för kränkande särbehandling. Han har nekat till anklagelserna, men utredningens resultat har legat till grund för att partistyrelsen uteslutit honom.

Lars Lindgren hävdar att utredningen bygger på indicier. I protest har MP-ledamöterna i fullmäktige valt att inte delta i de politiska besluten. Personer som tagit Siyamak Sajadian Sasanpour i försvar, däribland Lars Lindgren, har själva riskerat uteslutning ur partiet.

Innan personärendena hanterades av partistyrelsen, valde MP:s samtliga folkvalda i kommunfullmäktige att lämna partiet.

Hade ni själva kunnat göra något annorlunda?

– Den som är ytterst ansvarig för arbetsmiljön är kommunstyrelsens ordförande, säger Lars Lindgren.

Valmyndigheten har ännu inte fått in någon ansökan om att registrera partibeteckning. Partiets Facebook-sida har 27 följare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sämre tillgänglighet med ny lag

Nyheter Tolv års offentliga handlingar kan inte längre nås direkt via kommunens hemsida. Krav från ny lagstiftning gör att de måste begäras ut.tisdag 22/5 13:07

Kihl: Hoppas ni lyssnar på experterna

Nyheter Beskedet om en multisporthall tas emot med glädje av Sundbybergs Idrottsallians. – Vi ser positivt på den satsningen, säger ordförande Jan Kihl.tisdag 22/5 9:18