Foto: Täby Hembygdsförening

BILDER FRÅN FÖRR: Minns ni Täbys gamla butiker?

Hanssons, Jonssons eller Röda rappet. Här är några gamla pärlor som fanns i Täby tidigare. Hjälp oss nu med anekdoter och historier om fler minnesvärda platser från Täby.

  • Publicerad 16:39, 1 sep 2017

Det finns få kuriosa bilder som väcker lika starka minnen som de på nedlagda affärer. Täby Nyheter har hittat flera exempel på forna pärlor tack vare Täbys hembygdsförening och nu vill vi ha din hjälp att utöka samlingen med foton och anekdoter! Skicka dina bästa minnen, skrönor och bilder till norrort@direktpress.se Kanske kan några av dessa bilder sätta fart tankeverksamheten?

Foto: Täby Hembygdsförening

Roslags Näsby, sent 1960-tal.

– Vid ingången bredvid, vid porten 24, låg det gamla polishuset. Alla var ju där om man skulle söka pass och så. Jag skulle tro att man lade ner polisstationen i början av 70-talet, säger Lothar Lammertz, involverad i Täby hembygdsförening.

Foto: Täby Hembygdsförening

Roslags Näsby affärscentrum.

– Man byggde ju ett affärscentrum när nästan hela kommunetablissemanget flyttade till Roslags Näsby efter att man tyckte att Täby kyrkbyn var alldeles för ocentralt. Roslags Näsby blev ju centralorten i Täby då men Roslagsbanans anslutning både till Kårstalinjen och Österskärslinjen, säger Lothar Lammertz.

Foto: Täby hembygdsförening

Jonassons affär i Täby kyrkby

– Den låg på prästgårdsaffären i Täby kyrkby och han som drev affären hette Jonasson, han drev en manufaktor-butik. Fotot är troligen från 40-50-talet.

Foto: Täby hembygdsförening

Hanssons, Furuvägen, Löttingelund.

– Det här är en bild på föredetta Hanssons som butiken hette. Det var en livsmedelsaffär tidigare men när bilden är tagen har affären upphört. Jag tror man kan ha fotat kåken under 70-talet. Den låg i princip där dagens Gribbylunds centrum ligger, säger Lothar Lammertz.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09

Vi är stockholm