På visningen trängdes 17 personer samtidigt i lägenheten. Foto: Simon Donini / Edward & Partners

BILDER Kolla in Stockholms minsta etta

Nyligen såldes en etta i innerstan för drygt 2,2 miljoner kronor. Det anmärkningsvärda är att bostaden endast är 10 kvadratmeter stor.

  • Publicerad 11:46, 27 sep 2017

Lägenheten ligger på Surbrunnsgatan 46 i Vasastan. När det var visning tidigare i september var intresset minst sagt högt. Som mest var det 17 personer som samtidigt trängdes inne i lägenheten.

– Det var lite annorlunda. Några hängde inne på toaletten, andra stod lutade vid soffan och några stod i hallen, säger Jannike Ebbing, mäklare på Edward & Partners.

Trots att bostadsytan bara är på tio kvadratmeter finns det plats för både soffgrupp, toalett, kokvrå, hall och sovalkov.

– Det här är Sveriges minsta etta, men den är oerhört välplanerad och allt får plats. Eftersom det är så högt i tak känns den rymlig, säger Jannike Ebbing.

Sovalkoven är byggd ovanför hallen. Foto: Simon Donini / Edward & Partners

Slutpriset landade på 2 204 000 kronor, vilket gör att kvadratmeterpriset nästintill är dubbelt så högt som genomsnittet i innerstan.

– Det finns verkligen ett intresse för sådana här typer av lägenheter. Folk är beredda att gå ner i storlek för att få bo centralt, säger Jannike Ebbing.

Takhöjden gör att lägenheten känns rymlig, trots att den bara är på tio kvadrat. Foto: Simon Donini / Edward & Partners

Trots den lilla boytan finns både fungerande dusch och toalett. Foto: Simon Donini / Edward & Partners

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.