Inflytt. Inflyttningen i 79 & Park på Sandhamnsgatan har börjat. Fredrik och Nina Eriksson har precis flyttat in. Foto: Linda Gren

BILDER Så blev nya lyxlägenheterna

Inflyttningen till det nya exklusiva bostadshuset vid Gärdet har just börjat. Vi hälsade på hemma hos de allra första att bo i 79 & Park.

  • Publicerad 07:09, 28 jun 2018

Bostadsbolaget Oscar Properties iögonfallande bygge vid Gärdet börjar så sakteliga bli klart. Delar av huset har öppnat för inflyttning, och två av dem som hunnit bosätta sig i huset är Nina och Fredrik Eriksson. De har vid vårt besök hunnit göra sig ganska hemmastadda i sin 70 kvadratmeter stora lägenhet på fjärde våningen. När Nina och Fredrik flyttade in för tre veckor sedan visade det sig att de var de allra första att äntra den cederträbeklädda byggnaden.

– Det var inget vi visste på förhand, men det var en kul grej när de berättade att vi var allra först in, säger Nina Eriksson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Paret bodde tidigare bara drygt femhundra meter från sitt nya hem och tidigare har de byggt ett eget hus. En idé om "någonting annorlunda" gjorde att de redan från början varit på intresselistan för 79 & Park. De kallar sig "nördar" när det kommer till inredning.

– Ingen lägenhet är den andra lik i huset. Det har känts bra hela vägen, och det är härligt att vara på plats nu. Det är ett riktigt häftigt hus, säger Fredrik Eriksson.

Hela huset är byggt i fyrkantiga "pixlar" enligt stjärnarkitekterna på byrån Bjarke Ingels Groups idé, och den fjärde våningen är, på den delen där Nina och Fredrik bor, den högsta. Deras terrass bjuder på en vacker utsikt över Gärdet och Djurgården.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Totalt ska det bli 168 lägenheter i huset som av byggbolaget kallas "samtidsarkitekturens allra främsta gestaltning", och just nu byggs det för fullt. Även innergården färdigställs för tillfället. Det är dock inget som stör nämnvärt, menar Nina Eriksson.

– Det är ganska fascinerande att följa arbetet som pågår utanför fönstret. Men jag längtar tills alla har flyttat in och det blir mer liv här, säger hon.

Inflytt. Inflyttningen i 79 & Park på Sandhamnsgatan har börjat. Nina och Fredrik Eriksson har precis flyttat in. Foto: Linda Gren

79 & Park

Ritat av den prisbelönta danska arkitektbyrån Bjarke Ingels Group.

Färdigställs under 2018.

Lägenheterna är unika men mellan 75 och 132 kvadrarmeter stora och har 3-5 rum.

Just nu kostar en 4:a i huset 9 250 000 kronor enligt en annons på Hemnet.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.