Lee Chi-Kong har arbetat i restaurangbranschen sen han var 16 år och på Ming garden i 22 år. Den här veckan gjorde han sin sista dag innan han åker på semester till Hongkong. När han kommer tillbaka har hans gamla arbetsplats stängt. ”Kunderna har gråtit, många kommer fram och kramas och skakar hand och önskar mig lycka till. Det känns i hjärtat” säger Lee Chi-Kong som ska söka nytt jobb i krogvärlden. Foto: Maja Brand

BILDEXTRA: Ta farväl av klassiska Ming Garden på Södermalm

Nästa helg serveras för sista gången Fyra små rätter på Ming garden vid Medborgarplatsen. Efter 40 år stänger kinakrogen för gott.

  • Publicerad 13:26, 16 jun 2017

Den 25 juni är sista chansen att besöka Ming Garden som öppnades 1977 i de stora lokalerna intill Björns trädgård och Medborgarplatsens tunnelbaneuppgång. Det var en annan tid då konstaterar, Tommy Chau, som är son till ägaren som nu ska gå i pension.

– Det var inte alls lika stort utbud av internationella restauranger i Stockholm. Medborgarplatsen har gått från stök till ett av Stockholms mest attraktiva områden och vi har haft förmånen att bevittna det från första parkett, säger han.

Hamburgerkedja tar över klassiska Ming Garden på Medis

Staffan Lennquist och Lasse Broman har vuxit upp på Söder och träffas igen för första gången på 20 år på Ming Garden. ”Vi gick hit som unga och när jag själv fick barn var det här min dotters favoritställe. Jag hade kontor här i närheten så jag har varit här ofta. Det är lite nostalgi att komma hit en sista gång. Det är lite sorgligt” säger Staffan Lennquist. Foto: Maja Brand

"Stammisar har gråtit"

– Gäster berättar ofta om att de som unga besökte oss med sina föräldrar. Nu fortsätter de komma med sina egna barn tillsammans med föräldrarna som blivit pensionärer. Personal och flera stammisar har gråtit tillsammans vid borden sedan vi officiellt gick ut med informationen i början på maj, säger Tommy Chau om stängningen.

Det är hamburgerkedjan Max som kommer att ta över lokalen, men när de öppnar är ännu inte bestämt.

Burgarkrig på Söder när ny storkedja kliver in på Medis

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.