Pris. Bilen till vänster i bild vann "bästa bil" och "publikens favorit". Efter kortegen ställdes alla bilar upp utanför Djursholms slott. Foto: Margit Svenson

Bildspecial: Rekordmånga veteranbilar genom Danderyd

Ett 30-tal bilar åkte under onsdagen genom Danderyd för att sedan ställas ut vid Djursholms slott. Samtidigt prisades även en och samma bil två gånger om.

  • Publicerad 14:36, 17 maj 2018

Det var igår onsdag som det var dags för den årliga veteranbilsträffen när Rotary Djursholm anordnade motorhistorisk afton.

Totalt var det 32 veteranbilar som deltog i kortegen som hade sin utgångspunkt från bilåterförsäljarna på Rinkebyvägen. Kortegen tog sig sedan mot Mörby och Stocksund, för att slutligen stanna på slottsgården vid Djursholms slott.

– Det gick jättebra och vi hade ju extremt bra tur med vädret. Och så här många bilar som det var i år har vi aldrig tidigare haft, säger Margit Svenson på Djursholm Rotaryförening.

Samma bil prisad gånger två

Under kvällen delades även pris ut av en jury för "bästa bil" och även "publikens favorit". Och det speciella med årets upplaga var att samma bil vann bägge priserna.

– Bilen som van är en Lagonda Rapier Special 1935. Och under utställningen så var det många, vi pratar hundratals, där och tittade, säger Margit och fortsätter:

– Bilägarna är ju så engagerade och stolta över sina bilar. Det var också roligt att det var så många barn som ställde frågor också.

Foto: Margit Svenson

.

Foto: Margit Svenson

.

Foto: Margit Svenson

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Akuten: "Situationen är fortfarande ansträngd"

Nyheter Svarar på sjuksköterskans hårda kritik Sjuksköterskan Maria larmar om en ansträngd situation på Danderyds sjukhus akut. "Jag förstår att medarbetare upplever att de ligger efter", säger Py Johnson-Fohlin, verksamhetschef på...fredag 14/12 11:57

Ishallsbristen drabbar Täbyklubbarna

Nyheter Har fått nog: ”Vi vill att en ny ska byggas” Bristen på träningstider i Täby är stor enligt isföreningarna i kommunen. Nu har de gått samman och vädjar om en ny ishall.fredag 14/12 11:44