Pris. Bilen till vänster i bild vann "bästa bil" och "publikens favorit". Efter kortegen ställdes alla bilar upp utanför Djursholms slott. Foto: Margit Svenson

Bildspecial: Rekordmånga veteranbilar genom Danderyd

Ett 30-tal bilar åkte under onsdagen genom Danderyd för att sedan ställas ut vid Djursholms slott. Samtidigt prisades även en och samma bil två gånger om.

  • Publicerad 14:36, 17 maj 2018

Det var igår onsdag som det var dags för den årliga veteranbilsträffen när Rotary Djursholm anordnade motorhistorisk afton.

Totalt var det 32 veteranbilar som deltog i kortegen som hade sin utgångspunkt från bilåterförsäljarna på Rinkebyvägen. Kortegen tog sig sedan mot Mörby och Stocksund, för att slutligen stanna på slottsgården vid Djursholms slott.

– Det gick jättebra och vi hade ju extremt bra tur med vädret. Och så här många bilar som det var i år har vi aldrig tidigare haft, säger Margit Svenson på Djursholm Rotaryförening.

Samma bil prisad gånger två

Under kvällen delades även pris ut av en jury för "bästa bil" och även "publikens favorit". Och det speciella med årets upplaga var att samma bil vann bägge priserna.

– Bilen som van är en Lagonda Rapier Special 1935. Och under utställningen så var det många, vi pratar hundratals, där och tittade, säger Margit och fortsätter:

– Bilägarna är ju så engagerade och stolta över sina bilar. Det var också roligt att det var så många barn som ställde frågor också.

Foto: Margit Svenson

.

Foto: Margit Svenson

.

Foto: Margit Svenson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52