Utomhus åk. Vitt och svart, så ska fasaden bli på det nya badhuset. Något som sticker ut är de två rutschkana som går på utsidan av huset. Foto: Täby Kommun

BILDSPECIAL: Så kommer nya badhuset se ut

Snart ska Täbys stadsbyggnadsnämnd klubba detaljplanen för nya badhuset. Vi har bilderna på hur det kommer att se ut.

  • Publicerad 16:58, 19 dec 2018

Nu är det bestämt hur det nya badet i Täby kommer att se ut och bilderna avslöjar både rutschkana och vikingatema. 2022 ska det vara helt klart enligt kommunen som hoppas på att det ska locka en bred målgrupp.

– Från bebisar, till de som motionssimmar varje dag, till tävlingssimmare. För simma kan du göra hela livet, säger Birgitta Kaasik (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

I det nya badhuset kommer det att finnas en 50-meters bassäng med tio banor, varav åtta av dem kommer att användas för tävling.

Badet kommer även ha två multibassänger med höj- och sänkbar botten. Den ena bassängen kommer att vara 6 gånger 12,5 meter och den andra 8 gånger 16,67 meter.

Många Täbybor har även längtat efter ett äventyrsbad och visst blir det äventyr, dock mindre småskaligt. Familjebadet, som det kallas, kommer att ha en barnbassäng, en varmpool med sittplatser och massagestrålar, en vattenpist och en mindre rutschkana.

Viking. Visst blir det lite äventyrsbad, för i barnpoolen är det planerat för vikingatema. Foto: Täby Kommun

Nya Täbybadet. Så här kommer badhuset baksidan att se ut, sett från Bergtorpsrondellen. Foto: Täby Kommun

Tävlingssim. Badhuset utrustas med en 50-meters bassäng med tio banor, varav åtta av dem kommer att användas för tävling. Foto: Täby Kommun

På utsidan av badet kommer det att byggas två utvändiga vattenrutschkanor med en längd på 100 meter och en fallhöjd på tio meter. Något som Birgitta Kaasik tror kan locka fler.

– Då får vi dit barnfamiljer och ungdomar. Det är en förutsättning för att dra folk. Det blir ett bad, inte bara för Täby, utan även för hela Norrort då det säkert är boende i flera kommuner som vill komma och bada, säger hon.

Inför kommande tävlingar i det nya badet kommer det att finnas 192 fasta läktarplatser och 108 mobila läktarplatser. I badet kommer det även att finnas gym, kafé och konferensrum.

Kultur- och fritidsnämnden tog i november ett inriktningsbeslut och antagande av detaljplanen kommer att ske i början av året av stadsbyggnadsnämnden.

– De parallella processerna ska tas först och det måste ha sin gång. Upphandling kommer ske under våren och vi hoppas på att börja bygget så snart som möjligt, säger Birgitta Kaasik.

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt