Utomhus åk. Vitt och svart, så ska fasaden bli på det nya badhuset. Något som sticker ut är de två rutschkana som går på utsidan av huset. Foto: Täby Kommun

BILDSPECIAL: Så kommer nya badhuset se ut

Snart ska Täbys stadsbyggnadsnämnd klubba detaljplanen för nya badhuset. Vi har bilderna på hur det kommer att se ut.

  • Publicerad 16:58, 19 dec 2018

Nu är det bestämt hur det nya badet i Täby kommer att se ut och bilderna avslöjar både rutschkana och vikingatema. 2022 ska det vara helt klart enligt kommunen som hoppas på att det ska locka en bred målgrupp.

– Från bebisar, till de som motionssimmar varje dag, till tävlingssimmare. För simma kan du göra hela livet, säger Birgitta Kaasik (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

I det nya badhuset kommer det att finnas en 50-meters bassäng med tio banor, varav åtta av dem kommer att användas för tävling.

Badet kommer även ha två multibassänger med höj- och sänkbar botten. Den ena bassängen kommer att vara 6 gånger 12,5 meter och den andra 8 gånger 16,67 meter.

Många Täbybor har även längtat efter ett äventyrsbad och visst blir det äventyr, dock mindre småskaligt. Familjebadet, som det kallas, kommer att ha en barnbassäng, en varmpool med sittplatser och massagestrålar, en vattenpist och en mindre rutschkana.

Viking. Visst blir det lite äventyrsbad, för i barnpoolen är det planerat för vikingatema. Foto: Täby Kommun

Nya Täbybadet. Så här kommer badhuset baksidan att se ut, sett från Bergtorpsrondellen. Foto: Täby Kommun

Tävlingssim. Badhuset utrustas med en 50-meters bassäng med tio banor, varav åtta av dem kommer att användas för tävling. Foto: Täby Kommun

På utsidan av badet kommer det att byggas två utvändiga vattenrutschkanor med en längd på 100 meter och en fallhöjd på tio meter. Något som Birgitta Kaasik tror kan locka fler.

– Då får vi dit barnfamiljer och ungdomar. Det är en förutsättning för att dra folk. Det blir ett bad, inte bara för Täby, utan även för hela Norrort då det säkert är boende i flera kommuner som vill komma och bada, säger hon.

Inför kommande tävlingar i det nya badet kommer det att finnas 192 fasta läktarplatser och 108 mobila läktarplatser. I badet kommer det även att finnas gym, kafé och konferensrum.

Kultur- och fritidsnämnden tog i november ett inriktningsbeslut och antagande av detaljplanen kommer att ske i början av året av stadsbyggnadsnämnden.

– De parallella processerna ska tas först och det måste ha sin gång. Upphandling kommer ske under våren och vi hoppas på att börja bygget så snart som möjligt, säger Birgitta Kaasik.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Äldreboendets nya medarbetare: Robotsälen

Nyheter "Om du är mjuk och klappar den så ger den ifrån sig fina ljud" Gos med robotsäl och en virtuell cykeltur i de boendes gamla kvarter. Det är två av de tekniska metoder som ska öka livskvaliteten för de äldre på Attundagården.fredag 22/3 15:58

De bor — i ett växthus

Nyheter Naturhuset i Brottby som lagrar energi 145 kvadratmeter inomhusyta och 275 kvadratmeter utomhus. Ja, så stort blir det när man bor i ett växthus. Kanske har du sett familjen Wallentinus-Pettersson spektakulära boende i Sundby, Brottby?...fredag 22/3 15:36